Eurydice Slovenija SURS: Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko (ali drugo sveže oz. suho sadje brez dodanega sladkorja).

Osrednji dogodek dneva slovenske hrane zaznamujemo tretji petek v novembru, letos bo to 17. novembra. Njegov glavni cilj je podpreti slovenske pridelovalce hrane ter spodbuditi samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

V novici SURS z dne 13. 11. 2023 preberite:

  • Kruh
  • Maslo
  • Med
  • Mleko
  • Jabolka
  • Šole in šolarji

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek Članek
Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka (ali...
Odgovori
0
Ogledi
30
  • Članek Članek
V šolskem oz. študijskem letu 2023/24 je bilo v vrtce vključenih 86 % otrok (1–5 let), v srednje...
Odgovori
0
Ogledi
5
  • Članek Članek
Ob koncu leta 2024 so v Statističnem uradu na enem mestu enem mestu dne 19. 12. 2024 zbrali...
Odgovori
0
Ogledi
15
  • Članek Članek
S 1. januarjem 2025 je začela veljati nova različica Standardne klasifikacije dejavnosti, SKD...
Odgovori
0
Ogledi
22
  • Članek Članek
Število delovno aktivnih se je septembra povečalo na mesečni in medletni ravni, medtem ko se je...
Odgovori
0
Ogledi
13
  • Članek Članek
1. januarja 2024 je bilo med prebivalci, starimi 15 let ali več, 30 % upokojencev. Število...
Odgovori
0
Ogledi
24
  • Članek Članek
Tako med priseljenimi kot med odseljenimi v prejšnjem letu je bilo terciarno izobraženih manj...
Odgovori
0
Ogledi
19

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Nazaj
Na vrhu