Eurydice Slovenija SURS: Tradicionalni slovenski zajtrk

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija SURS: Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko (ali drugo sveže oz. suho sadje brez dodanega sladkorja).

Osrednji dogodek dneva slovenske hrane zaznamujemo tretji petek v novembru, letos bo to 17. novembra. Njegov glavni cilj je podpreti slovenske pridelovalce hrane ter spodbuditi samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

V novici SURS z dne 13. 11. 2023 preberite:

  • Kruh
  • Maslo
  • Med
  • Mleko
  • Jabolka
  • Šole in šolarji

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Na začetku leta 2023 je v Sloveniji živelo 5,9 % več prebivalcev kot ob osamosvojitvi...
Odgovori
0
Ogledi
77
  • Članek
V šolskem oz. študijskem letu 2023/24 je bilo v vrtcih zaposlenih 13.494 strokovnih delavk in...
Odgovori
0
Ogledi
69
  • Članek
Na kazenskih sodiščih je bilo lani pravnomočno obsojenih za 5,6 % manj polnoletnih in za 3,0 %...
Odgovori
0
Ogledi
69
  • Članek
Terciarno izobraževanje v Sloveniji je v 2023 uspešno zaključilo približno 500 študentov več kot...
Odgovori
0
Ogledi
85
  • Članek
Osnovno- in srednješolsko izobrazbo pridobilo več udeležencev kot leto prej. V prejšnjem šolskem...
Odgovori
0
Ogledi
102
  • Članek
Na terciarni ravni se v tekočem študijskem letu izobražuje približno 600 študentov več kot v...
Odgovori
0
Ogledi
108
  • Članek
SURS in pooblaščena izvajalca dejavnosti slovenske državne statistike (BS in NIJZ) so pripravili...
Odgovori
0
Ogledi
103

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu