Eurydice Slovenija SURS: Tradicionalni slovenski zajtrk

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija SURS: Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko (ali drugo sveže oz. suho sadje brez dodanega sladkorja).

Osrednji dogodek dneva slovenske hrane zaznamujemo tretji petek v novembru, letos bo to 17. novembra. Njegov glavni cilj je podpreti slovenske pridelovalce hrane ter spodbuditi samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

V novici SURS z dne 13. 11. 2023 preberite:

  • Kruh
  • Maslo
  • Med
  • Mleko
  • Jabolka
  • Šole in šolarji

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
V Sloveniji je več kot 6.000 doktoric znanosti. Letno doktorira približno enako število žensk...
Odgovori
0
Ogledi
47
  • Članek
Število pedagoških honorarnih delavcev na visokošolskih zavodih je bilo v opazovanem študijskem...
Odgovori
0
Ogledi
46
  • Članek
Prešernov dan je praznik slovenske kulture od leta 1945, leto pozneje je postal državni praznik...
Odgovori
0
Ogledi
60
  • Članek
Digitalne veščine za varno uporabo IKT in zaščito podatkov je v 2023 imelo 56 % 16–74-letnikov...
Odgovori
0
Ogledi
42
  • Članek
V šolskem letu 2022/2023 je bilo v vrtce vključenih 84,6 % otrok (1–5 let), v srednje šole 90,0...
Odgovori
0
Ogledi
51
  • Članek
SURS je v sodelovanju z institucijama, pooblaščenima za izvajanje dejavnosti slovenske državne...
Odgovori
0
Ogledi
123
  • Članek
Tako med priseljenimi kot med odseljenimi v prejšnjem letu je bilo terciarno izobraženih manj...
Odgovori
0
Ogledi
98

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu