SIO ROBOT RA.RO

Trenutno berete:
SIO ROBOT RA.RO

Pet dijakov Dvojezične srednje šole Lendava iz 2. in 4. letnika programa Strojni tehnik je v okviru projekta Erasmus+ od 16.10 do 5.11. 2016 opravljalo tri tedensko prakso v podjetju Nuzoo Robotics v Milanu.

Dijaki so na šoli vključeni v krožek robotike, zato je bila tudi tema opravljanja prakse robotika.

V podjetju Nuzoo Robotics so dobili za nalogo narediti 10 videjev, v katerih so morali na kratko in natančno razložiti navodila za začetno uporabo nadzornega robota Ra.Ro. Ta robot prihaja na trg naslednje leto in se uporablja za varovanje objektov.

Njihove naloge so bile snemanje kadrov, video montaža, pisanje scenarija ter seveda najvažneje – spoznavanje robota in njegovih funkcij. Šele ko so to obvladali so znali razložiti delovanje robota in nato začeli snemati in pisati scenarij. Vsa navodila so dobili s strani mentorja in direktorja podjetja in se nato spustili v individualno delo brez pomoči nadrejenih. Pokazati so se želeli v najboljši luči, zato so si razdelili delo in tako prišli do končnih produktov in izpolnitve njihovih dolžnosti. Pohvala direktorja in mentorja, da so svoje delo opravili nadpričakovano dobro in, da so z njimi do sedaj v teh letih sodelovanja z Erasmus+ programom najbolj zadovoljni, je poplačala ves njihov trud in delo tudi pozno v noč, da so le dostavili najboljši možen produkt.

Dijaki so državni prvaki v robotiki in so se udeležili tudi svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2016 v Leipzigu, julija 2017 pa potujejo na Japonsko.

Prispevek: Lučka Bačič

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu