Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

Trenutno berete:
Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v prihodnjih mesecih pripravlja projekt, preko katerega bi mladim iskalcem zaposlitve na področju šolstva oz. izobraževanja omogočili 300 delovnih mest.

Več na izvorni strani Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja
- - -
Piše: Vesna Nagode | Vir: zaposlitev.info

Ja super ali kaj lahko človek reče!!! Kaj pa tisti mladi, ki so po "neumnosti" hiteli z izobraževanjem in vsem drugim ter že opravili strokovni izpit?? Tisti pa lahko gremo KAM po zaposlitev, če bodo vsa delovna mesta, ki bi vsaj v teoriji lahko bila razpisana kot prosta, že zasedli diplomiranci brez strokovnega? Torej v razmislek kakšno nagrado, da naš sistem zabušantom in tistim, ki se trudijo (izvzeti ste vsi novi diplomiranci oz. magistri saj gledam iz lastnega izhodišča in svoje generacije)... jaz imam naretega strokovnega in si lahko samo sanjam službo. Teoretično gledano pa nek moj sovrstnik, ki si je vzel časa še in še za študij (pa ne ker bi se tolko učil :)) in je po možnosti še kak letnik ponavljal, zdaj dobi službo iz vidika mladega diplomiranca, ki rabi izkušnje za pristop k strokovnemu izpitu. In če sem prav razumela mu po upokojitvi mentorja pripada njegovo delovno mesto za nedoločen čas. Če se motim, me prosim popravite. Zdaj naenkrat je moja uspešnost ovira pri iskanju zaposlitve. Ali lahko na kak način storniram svojega strokovnega:)'?? Itak je neuporaben, brez njega pa bi bile moje možnosti zaposlitve večje. Bolan sistem in kup bolnikov na vodilnih mestih!! Zdrava kmečka pamet pa je v naši prelepi domovini že davno odpovedala. Pa tudi na ravnatelje bi dala veliko kritiko... kaj naj ne bi to bilo neko pomembno vodilno mesto?? Torej bi to morali biti razumni inteligentni ljudje, ki si znajo tolmačiti zakone (ali pa vsaj poiskati ustrezno strokovno podporo, ki jim bo to pomagala). Stanje pa je takšno, da ima vsaka taka brihta svojo razlago zakonov... začenši s tem, ali lahko dobiš zaposlitev brez strokovnega. V resnici pa tako ali tako vsi vemo, kaj je edini pravi zakon! Veze in poznanstva, vse ostalo pa je bore malo vredno. Z zlatom okranclali pa so to tiho pravilo po mojem mnenju še sedaj s tem "projektom".
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdravljeni!

Tale novica je mene danes zapalila do konca!

Opravljala sem volontersko pripravništvo, izkušnje nabirala kot prostovoljka po izobraževalnih ustanovah... Potem, ko sem opravila strokovni izpit in izpolnjevala vse formalne pogoje za zasedbo delovnega mesta, mi je celo uspelo dobiti za nekaj mesecev zaposlitev za določen čas, za polovični delovni čas.

In sem spet na Zavodu... Prebiram te redke razpise in se prijavljam... Vse vnaprej dogovorjeno... telefon mrtev, nič ne kličejo na razgovor.
IN ZDAJ... Če bi se mogoče ravno kakšna naveličana tetka spravljala v penzion, mi bo pa novopečeni diplomant službo, za katero se je že pred mano vrsta naredila, pred nosom speljal. J.... zelenec! In to službo za nedoločen čas.
Pa kaj ste vi normalni? U p.... m..... da ne uporabim še kakšne bolj sočne kletvice.

Za koga k.... sem se potem matrala vsa ta leta in nabirala znanje, izkušnje in delala ves drek za nič ali v najboljšem primeru za miloščino?!

Za službo za ndč v šolstvu se imamo pravico potegovati VSI, ki ustrezamo pogojem. Ne more jo dobiti nekdo kar v paketu s pripravništvom. To ni pošteno.

Ogovorno osebo v Službi za razvoj kadrov na Ministrstvu za izobraževanje bi po vsem tem prav prijazno vprašala:

KAJ BOSTE V NASLEDNIH MESECIH PONUDILI NEZAPOSLENIM OSEBAM Z VSEMI POGOJI ZA ZASEDBO NEKEGA DELOVNEGA MESTA V ŠOLI, KI ŽE IMAJO USTREZNO ZNANJE, IZKUŠNJE IN ODLIČNA PRIPOROČILA DELODAJALCEV, STARE PA SO NAD 30 LET? V kateri projekt jih boste vključili?
Vseeno je iz katerega evropskega mehanizma boste ta projekt financirali... samo dajte kaj od sebe. Smo že čist obupani...

Cufek
 
A ste šele zdej ugotovile da vas ta država nateg.. pri 30ih si že odpisan..pa ravno takrat ko večina danes ustcvari družino, ali nasploh gradi prihodnost. Jaz sem na istem.. Veste da država krši lastne zakone se to zavedate? Po Ustavi ne bi smeli imeti prednosti ljudje ki so mlajši, saj tam lepo piše da ima pravico do dela vsak, ne glede na letnico rojstva! Kdaj bomo skupaj napisale kkšno pritožbo na državo in ministrstvo za šolstvo.. Bo potrebno.
 
In še to! Imam več matur in fax.. vmes sem morala tudi malo živeti in delati kenede.. in zdaj nedolgo nazaj sem bila 30..pa imam pripravništvo za vzgojo..a za fax ga še nimam za pedagoga.. Zakaj moram jaz pripravništvo opravljati volentersko un ki je pa mlajši pa je plačan!? SEm zaston gnila na maturitetnih tečajih etc. Ni vredno besed za to našo državo.
 
ja lahko si izmenjamo emaile da skupaj nekaj napišemo o resni pritožbi in kršitvi zakonov ter slo. ustave (ja zdj me ne morjo j... strokovec!) nas diskriminirajo.
 
Dragi Mladi učitelj in obiskovalci formuma!

Upam, da bodo modri pomisleki in kritične besede padle na plodna tla in tudi v praksi kaj spremenile. Trenutno je žal v državi situacija takšna, da ne posamezniiki ne civilno-družbena gibanja niso (u)slišana s strani tistih, ki imajo politično moč in s tem moč udejanjanja sprememb.

Prijazen pozdrav in vse dobro,

Cufek
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem je v sodelovanju z Vrtcem Koper in Mestno občino...
Odgovori
0
Ogledi
136
  • Članek
Raziskovalno-razvojna enota predšolske vzgoje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem...
Odgovori
0
Ogledi
150
  • Članek
Bolj kot »prave besede« je pomembno, da smo na voljo drug za drugega in si nudimo psihološko...
Odgovori
0
Ogledi
232
  • Članek
Prva konferenca Digitalna vključenost v informacijski družbi – DIGIN 2023 bo potekala v živo, v...
Odgovori
0
Ogledi
468
Pozdravljeni, Zanima me, kako je v praksi s tem, če si zaposlen kot svetovalni delavec za 16 ur...
Odgovori
0
Ogledi
701
  • Članek
Vabljeni na posvet z naslovom »Enake možnosti v znanosti: vključevanje in vrednotenje vidika...
Odgovori
0
Ogledi
34
  • Članek
Na spletišču Ministrstva za digitalno preobrazbo je v rubriki Javne objave z dne 23. 2. 2024...
Odgovori
0
Ogledi
83

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu