Nazadnje uredil moderator:
Več kot 74.000 otrok se v evropskih državah s pomočjo projeka Odgovorno s hrano uči kritičnega razmišljanja in pridobivanja znanja ter veščin, kako ravnati s hrano. Cilj projekta je naučiti otroke, kako odgovorno sprejeti potrošniške odločitve in spodbuditi ozaveščenost staršev o globalnih vplivih naših vsakodnevnih prehrambnih odločitev. Triletni učni projekt vzgojiteljem in učiteljem pomaga, da v svoje učne ure vključijo teme o odgovorni porabi hrane in spodbuja otroke k dejavnostim za odgovorne spremembe v vrtcih in šolah ali v njihovem okolju. Na začetku šolskega leta so ekoodbori vzgojiteljev, učiteljev, otrok, učencev in dijakov izbrali eno ali več tem, ki so jih raziskovali skozi šolsko leto. Spoznavali so globalne učinke lokalne pridelave in proizvodnje hrane, spremljali so poreklo živil v trgovinah in poreklo zaužite hrane, pripravljali so obroke iz lokalno pridelane hrane, ...
Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Delo, www.delo.si
Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Delo, www.delo.si