PROGRAM ZA MLADE VODITELJE IZ SREDNJE EVROPE

Trenutno berete:
PROGRAM ZA MLADE VODITELJE IZ SREDNJE EVROPE

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Nazadnje uredil moderator:
Spoštovani,
Ekvilib Inštitut vabi osebe med 25. in 40. letom starosti, da se udeležijo poletnega programa za mlade voditelje iz Srednje Evrope, ki ga že tretjič zaporedoma organiziramo v sodelovanju z Meridian International.
Program vključuje 4-tedenski obisk v Združene države Amerike in 4-dnevni obisk alumni seminarja v Srbiji, namenjen pa je spodbujanju vzajemnega razumevanja med srednješolci in odraslimi voditelji iz Slovenije, Srbije, Madžarske, Slovaške in ZDA ter pridobivanju voditeljskih spretnosti za podporo in razvoj svoje skupnosti. V okviru programa bodo udeleženci obiskovali delavnice, ki bodo med drugim obravnavale naslednje teme: razvijanje projektov, ki jih bodo udeleženci izvedli v lokalnih skupnostih, način pridobivanja prostovoljcev, načrtovanje kampanje, uporaba socialnih medijev, delo v skupini ipd. Obiskali bodo ameriške nevladne organizacije in se spoznali z njihovim delom, kar bo udeležencem služilo kot inspiracija za razvoj lastnih projektov. Prav tako bodo imeli priložnost sodelovati z mladimi in odraslimi iz drugih geografskih območij, med drugim iz Afrike, Latinske Amerike in Azije, obiskali pa bodo tudi številne kulturne znamenitosti, športne dogodke in se udeležili različnih aktivnosti v naravi.
Odrasli udeleženec bo v celoti sodeloval v vseh aktivnostih programa, od njega pa se pričakuje tudi, da bo s svojimi izkušnjami navdihoval mlade udeležence ter da bo v projektu, ki ga bo izvedel v svoji skupnosti, pomagal spodbujati medkulturni dialog.
Programa se bo iz Slovenije udeležilo osem mladih med 16. in 18. letom starosti, do 7. februarja 2013 zbiramo prijave za enega odraslega udeleženca/udeleženki med 25. in 40. starosti.
Ker bi želeli o programu obvestiti tudi odrasle, s katerimi sodelujete, vam bomo hvaležni, če jim boste lahko poslali informacije o programu.
Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi preko elektronske pošte na naslov [email protected] ali pa pokličete na 01 430 37 51.
Zahvaljujemo se vam za vaše sodelovanje in se veselimo prijav.
Lep pozdrav,
Ekvilib Inštitut
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu