Prenos dopusta

Trenutno berete:
Prenos dopusta

Prispevki
16
Pozdravljeni!

Lepo prosim za nasvet glede možnosti prenosa dopusta k novemu delodajalcu. S 1.3. menjam službo, brez prekinitve, prav tako v šolstvu. Pri sedanjem delodajalcu imam sorazmerni del letošnjega dopusta, ki bi ga rada prenesla s sabo naprej, saj ga bom sedaj težko koristila. V novi službi bom dobila pogodbo za štiri mesece, do julija. Za enkrat sem pridobila informacijo od tajnice, da dopusta ne morem prenesti če bom zaposlena manj kot šest mesecev (kar žal bom). Ko sem iskala po zakonih nikjer ne najdem nič konkretno zapisano... Lepo prosim, če ima kdo kakšno informacijo o tem oziroma nasvet kam naj se obrnem po te informacije.

Hvala, lp, T.
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.710
Odg: prenos dopusta

Pozdrav!
Našel sem nekaj podatkov:

Kako je z izrabo sorazmernega letnega dopusta pri prehodu k drugemu delodajalcu?

Delavec se zaposli s 1. septembrom in prinese potrdilo o neizrabljenem dopustu.
Delavec, ki preide k novemu delodajalcu ima pravico izrabiti sorazmerni del dopusta pri vsakem od njiju. V vsakem konkretnem primeru je potrebno izračunati pripadajoči letni dopust za koledarsko leto in sorazmerni del glede na število mesecev, ki jih bo pri delavec v tem koledarskem letu delal pri novem delodajalcu. Če je obseg prenesenega letnega dopusta manjši od izračuna sorazmernega dela lahko ta dopust izrabi pri novem delodajalcu, več pa ne in mu zapade (npr. 36 dni LD za leto :12 meseci je 3 dni na mesec x 4 je 12 dni, kar presega12 dni, delavcu zapade.).

Delavec sklene med koledarskim letom pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem. Kolikšen del dopusta mu je zavezan zagotoviti prvi in kolikšen del drugi delodajalec?

Če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, mu je v skladu z 2. odstavkom 162. člena ZDR vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu. Lahko pa se delavec in delodajalec dogovorita o drugačni izrabi letnega dopusta. V ta namen je delodajalec ob prenehanju delovnega razmerja po 164. členu ZDR dolžan dati delavcu potrdilo o izrabi letnega dopusta.

---
Upam, da vam kaj koristi.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Vse eTwinnerje, ki želite prenesti vaše TwinSpace-e iz stare platforme eTwinning Live na ESEP...
Odgovori
0
Ogledi
116
  • Članek
Vse eTwinnerje, ki želite prenesti vaše TwinSpace-e iz stare platforme eTwinning Live na ESEP...
Odgovori
0
Ogledi
179

Zadnji prispevki

Na vrhu