Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela

Trenutno berete:
Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Pridružen
21. nov 2010
Prispevki
5.838
Nazadnje uredil moderator:
Povračilo stroškov kilometrine v višini 10 % cene neosvinčenega motornega bencina 95 oktanov, pri čemer se glede višine cene bencina upošteva referenčni podatek maloprodajne cene, vendar v znesku izplačila ne manj kot 30 evrov (pavšal se izplača glede na dejansko število prihodov in odhodov na delo).

Če javni uslužbenec predloži dokazilo o nakupu imenske mesečne vozovnice (javni prevoz), se mu povrnejo stroški v višini cene te vozovnice.

Pogoj za izplačilo stroškov prevoza na delo in z dela je več kot 2 km oddaljenosti med krajem bivanja in krajem opravljanja dela.

Več informacij:
Dogovor o odpravi varčevalnih ukrepov v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki javnih uslužbencev, zamiku izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresu za letni dopust za leto 2021 (Uradni list RS, št. 88, 3. junij 2021, stran 5152)

*Podatki o zneskih so zgolj informativni. Za morebitne napake ne odgovarjamo.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Odg: Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela

Moja situacije je naslednja: zaposlena sem za polovični delovni čas. pouk imam trikrat tedensko. vozim se iz celja do ljubljane. mesečna vozovnica za vlak in mestni potniški promet znaša 250€. potnih stroškov sem dobila 140€. se pravi, da dobim potne stroške za 12 dni na mesec, kar pa preračunajo iz osnove 250€?? je to pravilno? hvala za informacije.
 
Odg: Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela

Nisem šla gledat zakonodaje - ampak tam itak vse lepo piše. Dajte se naučit brat zakonodajo in iskat vire, resno mislim... Ne mislim nič slabega, za vas in za vse nas bo boljše, ker samo tako te ne more nihče okrog prinašat. Pa jaz predenj sprejmem tako delo, se pozanimam. Pozabite na cele potne stroške, pripada vam samo za tri dni. Kar je men nelogično, sam oni nas pač okrog prinesejo kjer lahko. Sama sem pa to sicer opazila, ko sem bila par dni na bolniški in sem ugotovila, da imam precej manj potnih stroškov plačanih.
 
Nazadnje urejeno:
Odg: Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela

V času bolniške vam potni stroški ne pripadajo. Pripadajo vam za vsak dan vožnje na delo.

Primer izračuna potnih stroškov v tem prispevku: viewtopic.php?p=6215#p6215
 
Pozdravljeni!
Zaposlena sem za polovični delovni čas (na OŠ) in delam 3 dni na teden. Zanima me, kako je s povračilom potnih stroškov na konference, govorilne ure ipd. na dneve, ko nisem na šoli? Npr. Konferenca je v četrtek, na dan, ko sem jaz prosta. Hvala za odgovor in lp.
 
Res je, vendar pa je vprašanje, kaj vam udeležba na konferenci prinese. Je to dopirnos minus ur? Kar se tiče govorilnih ur jih imejte takrat, ko ste v šoli, glede konferenc pa kar vprašajte. Kolikor poznam šole pa ste lahko kar tiho, ne hodite na konference in uživate v prostih dneh - to bo še najlažje, saj na konferencah itq ni nikoli nič pametnega.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je za leto 2023 izjemoma objavilo sklep za sofinanciranje...
Odgovori
0
Ogledi
230

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu