• Ukinitev registracije in prijave na forum s storitvami Facebook, Twitter in Google. Preberite več...

Eurydice Slovenija Podpis memoranduma za izvedbo smučarskih svetovnih prvenstev

Prispevki
4.219
Slovenija bo v prihodnjih letih gostila tri velike mednarodne zimsko športne prireditve: svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici (v letu 2020), svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki (v letu 2021) in svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Planici (v letu 2023).

Vlada RS in Smučarska zveza Slovenije želita našo državo predstaviti kot okolju in razvoju prijazno, turistično privlačno, inovativno, gospodarstvu in tujim investicijam naklonjeno ter predvsem športno uspešno destinacijo, z obsežnimi izkušnjami in znanji na področju organizacije velikih športnih dogodkov. Zato je vlada sprejela »Namero o sodelovanju in podpori Republike Slovenije pri izvedbi in promociji FIS svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 v Planici, IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 na Pokljuki ter FIS svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah 2023 v Planici«. Za podpis namere je pooblastila ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala.

Memorandum za izvedbo smučarskih svetovnih prvenstev bo minister dr. Jernej Pikalo podpisal s predstavnikom Smučarske zveze Slovenije v sredo, 12. junija, ob 16.30 uri v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Vir: MIZŠ, junij 2019

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu