PANIKA!

Trenutno berete:
PANIKA!

Pridružen
9. jun 2011
Prispevki
1
Pozdravljeni,

a mi lahko kdo pošteno pove, koliko časa se je učil za izpit, kakšno tehniko je ubral in kako podrobno je treba vse skupaj znati?

Pa še to - sem diplomirana slavistka. Ali to pomeni, da mi bodo vprašanja iz slovenskega jezika lahka ali da me bodo še dodatno mrcvarili?

Hvala za odgovore in srečno vsem!
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Jaz sem se iskreno povedano zelo malo učila. Bila sem na seminarju v Ljubljani - 3 dni po 8 ur. Potem sem si naredila zapiske po vprašanjih in predelala celo ustavo, ZOFVI, Zakon o osnovni šoli, ostale zakone (bolj glavne, ne vseh) in pravilnike sem samo prebrala in se naučila iz zapiskov ter po že prej omenjenih vprašanjih. Slovenščino sem tudi samo po gradivu iz seminarja in je očitno bilo dovolj. Poznam pa ljudi, ki se učijo že mesece pred prijavo na izpit. Običajno ni tako podrobno izpraševanje, kot se bojimo, da bo. Toda odvisno je od komisije in vprašanj, torej tudi vrstnega reda (kateri si navrsti).

Kako bo pa potekalo, če si slavistka, ti lahko odgovorijo slavisti, ki so že opravili izpit.

Srečno in brez panike! Vsi ga enkrat naredimo, sam obupat se ne sme.
 
Zdravo.

Kako je s temi seminarji? Se splača iti? Jaz se sicer učim sama po katalogu.

Izpit imam sedaj v marcu in sem delala pripravništvo na SŠ, po 6 mesecih pa sem dobila delo na OŠ. Kot pedagoginja sem pisala seminarsko nalogo na SŠ. Sedaj pa se mi zdi, da je gospa, ki jo imam v komisiji kot izpraševalko za zakonodajo, bolj izpraševalka za OŠ (morda se motim, tak vpit sem dobila po zapisanih vprašanjih na forumu).

Ali mi lahko kdo pomaga z mnenjem, kaj lahko pričakujem, vprašanja bolj vezana na SŠ ali OŠ?

Hvala. Lp
 
kolikor sem slišila od drugih slavistov, komisija od vas pričakuje več kot od "navadnih" kandidatov. torej, jezikovna vprašanja bodo zagotovo težja.

srečno! l_googd_luck.gif
 
Komisija od slavistov pričakuje to, kar pač pričakuje od vse kandidatov - znanje. Dobimo ga s temeljito pripravo, ki je seveda odvisna od posameznika. Sama kot slavistka sem dobila vprašanja o uporabi vejice v priredjih in podredjih in pomen BRižinskih spomenikov. Najprej se mi je dobesedno stemnilo pred očmi, saj se mi je zdelo, da o vejici nisem še nikoli nič slišala. Potem pa je prijazna gospa (poleg prijaznih gospodov sestavljajo izpitne komisije) začela s podvprašanji, no - iz stavbe sem odšla s papirjem v torbi. Ni bilo tako hudo, je pa bilo veliko in temeljito, na vseh treh področjih.
Uspešeno pripravo ine lep dni želim, majda
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu