Eurydice Slovenija Obeleževanje spomina na holokavst

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Obeleževanje spomina na holokavst

Pomembno je, da današnji mladi generaciji ob dnevu spomina na holokavst, ki je zanje časovno res precej oddaljen, prikažemo in opozorimo na vse druge genocide sodobnega sveta (genocid v Srebrenici, BiH, Darfur, Sirija, in posledično begunske krize). Prav je, da se otroci in mladina zavedajo, da so v teh primerih prav oni lahko največja žrtev takih dejanj in da je zato spomin in opomin na tako kruta dejanja v človeški zgodovini še kako potreben. Vloga učiteljev in vodstva šol pa je v tem primeru zelo pomembna, saj otroke vzgaja na poti pravice spoštovanja osnovne človekove pravice do življenja in dostojanstva.

Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta, 27. januar, v Sloveniji zaznamujemo z vsakoletnim projektom Šoa – spominjajmo se. V okviru projekta, v katerega se vključujejo številne kulturne, muzejske, raziskovalne in izobraževalne ustanove, pripravljamo razstave, znanstvena srečanja in različne kulturne dogodke.

Tudi v letu 2017 se bo v zvezi z obeleževanjem dneva spomina na holokavst v Sloveniji odvijalo več dogodkov, na katere vas želimo opozoriti in vas spodbuditi k razmisleku in k udeležbi na njih.

Program prireditev ŠOA – Spominjamo se 2017 in več informacij>>

Vir: ZRSŠ, 20. 1. 2017

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu