Nedelova svetovalnica: Nemoč in obup za katedrom

Trenutno berete:
Nedelova svetovalnica: Nemoč in obup za katedrom

Nazadnje uredil moderator:
Spoštovani, naj se predstavim: sem mlada učiteljica in šele tretje leto poučujem na eni od osnovnih šol, a se vsak dan srečujem z večjo nemočjo in obupom. Poučujem 7., 8. in 9. razrede. V vsakem razredu je kar nekaj učencev, ki s svojim vedenjem motijo pouk. Učne ure težko izpeljem, kakor si jih zamislim, saj mi predvsem en učenec ves čas ruši načrt. Ves čas klepeta, moti druge, se obrača nazaj, se guga na stolu, žveči ... Na vsak moj poskus vzpostavljanja reda se odzove posmehljivo. Resnično je nesramen in nemogoč. Vse mogoče sem že poskušala, pa nič ne zaleže. Pogosto se mi dogaja, da zavpijem, celo razred sem že zapustila. Pogosto pokličem tudi svetovalno delavko, a se zavedam, da je to le začasna rešitev. Starši se na vabila na pogovorne ...

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Delo, www.delo.si
 
Vse razumem, ampak učitelj si tega ne bi smel dovoliti, da takšno stvar piše v medije in prosi za nasvet. Tudi sam sem nekaj časa poučeval na zame ekstremni šoli, kjer sem se srečeval s hudimi socialnimi in vzgojnimi problemi, z alkoholizmom in drogo pri mladoletnikih, neodzivnostjo staršev ipd.

Za te stvari na šoli obstaja ogromno strokovnega kadra, s katerim lahko te zadeve skupaj rešimo. Če se to dogaja samo pri redkih učiteljih, potem je problem najbrž drugje. Ne glede na to, da je bila omenjena šola ekstremna v mojih očeh, smo na šoli skupaj z vodstvom in kolektivnom uspešno iskali rešitve in se prilagajali situaciji. Saj za to gre.

To je tipični primer situacije, na katero te nobena fakulteta ne pripravi. V veliko pomoč so tukaj lahko izkušeni učitelji, zato je spet pomembno, da s sodelavci sodelujemo in skupaj delamo za vzgojo in izobrazbo otrok.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu