Narejeno!

Trenutno berete:
Narejeno!

Pridružen
18. avg 2011
Prispevki
2
Pozdravljeni vsi na forumu predvsem tisti, ki še nimate strokovnega in se nanj pripravljate!

Jaz sem strokovca naredila, zato želim z vami deliti svoje mnenje in izkušnje. Ko se učite se morate zavedati, da se ne učite samo zato, da končno naredite strokovni izpit, ampak da vam bo to znanje še zelo koristilo kot v službi tako tudi v življenju na splošno. Mene npr. nikoli ni zanimala politika, dnevnik...sedaj vem več kot moji prijatelji, ki redno spremlajo politiko :) in sem prav ponosna na to, da končno razumem zadeve... :D
V času, ko sem se pripravljala na strokovca, sem redno spremljala forum - Mladi učitelj, ki mi je zelo pomagal in se mu zahvaljujem. Zasledila sem različna mnenja o tem ali je strokovni izpit težek...nekateri so mnenja, da ni težko, nekateri da je...skratka za in od vsakega nekaj...seveda zakaj pa ne... vsak ima pravico povedati svoje mnenje. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da ni hudo. Je res, da se je potrebno naučiti, in da če si enkrat, dvakrat samo preberš, enostavno težko narediš, ali pa - odvisno od osebe. Dejstvo je tudi, da če ne veš našteti npr. nekaj pristojnosti ravnatelja...sorry nimaš kaj iskati na strokovnem...Kaj želim povedati - NAUČITI SE, NE SE SEKIRATI, NE POKAZATI PANIKE - kot učitelj moraš biti karakter in pol!
Vsem vam želim dosti uspeha pri učenju, da seveda naredite strokovnega potem pa dobite ( z mano vred) končno kakšno službo (tisti, ki je še nimate)! Upajmo na boljše čase v naši državi!
LP
M.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

super, da si to delila z nami, ki ne moremo dobiti niti toliko priložnosti v šoli, da bi LAHKO šli delat strokovni izpit. Službo boš kljub izpitu težko dobila, tako da ti želim, da se čimprej prekvalificiraš v varuško ali kuharico.
 
Uporabnik Tejka72 je napisal:
super, da si to delila z nami, ki ne moremo dobiti niti toliko priložnosti v šoli, da bi LAHKO šli delat strokovni izpit. Službo boš kljub izpitu težko dobila, tako da ti želim, da se čimprej prekvalificiraš v varuško ali kuharico.

Tejka72: kar vztrajno in ne obupati. Vem, da je težko, ampak enkrat se bo obrestovalo.
 
Tejka72 pozdravljena!

Kaj naj rečem na tvoj komentar..." da se čim prej prekvalificiraš v varuško ali kuharico"...je res, da so to službe, poklici, ki se res rabijo...imam voljo, željo delati to kar sem doštudirala, če ne takoj pa enkrat bom. Delati sem začela že na začetku študija, da sem si lahko sploh kaj privoščila...vem kaj pomeni delati...tako, da bom delala tudi kaj drugega, dokler ne dobim svoje željen službe...doma sedeti in čakati, da kdo potrka na vrata in reče:" A rabite službo?", ne pomaga.
Ti pa želim, da boš dobila možnost v šoli in opravila strokovni izpit. Če bi imela sposobnost "čaranja" bi imeli službe mi vsi, ki je še nimamo!
Želim ti veliko sreče!
Lp
Maja
 
Jaz delam že 12 let in niti slučajno ne sedim doma, ker si to pri dveh otrocih ne morem privoščit. Rada učim odrasle, ampak to ni redna služba, so samo tečaji, v šoli pa dobim za kakšen mesec in nič več. Imam srečo, da živim poleg avstrijske meje in se sedaj odpravljam tja. Upam pa, da bom še kdaj lahko delala to kar me veseli. Tudi tebi veliko sreče.
Lp
Mateja
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu