SIO Najboljši mladi talenti zasluženo prejeli svoja priznanja

Trenutno berete:
SIO Najboljši mladi talenti zasluženo prejeli svoja priznanja

Več kot 1300 osnovnošolcev, dijakov, študentov, mentorjev in drugih gostov po dveh letih napolnilo Cankarjev dom.

Po dveh letih se je na slavnostni prireditvi ZOTKINI TALENTI, s katero je Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) počastila dosežke nadarjenih mladih, ki so na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS v šolskem letu 2021/22 prikazali največ znanja in dosegli najboljše rezultate, zbralo več kot 1300 osnovnošolcev, dijakov, študentov, mentorjev ter drugih gostov.

Svečani dogodek ZOTKS organizira v čast najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, z inovativnostjo in ustvarjalnostjo najbolje izkazali v tekočem šolskem letu na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in na srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS. Na vseh tekmovanjih v organizaciji ZOTKS je v letošnjem šolskem letu sodelovalo skupno več kot 43.000 otrok in mladih, od katerih jih je 16.699 za udeležbo na šolskih ali regijskih tekmovanjih prejelo bronasta priznanja, 1352 srebrna in 708 zlata priznanja.

Najuspešnejših Zotkinih talentov, ki so na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in srečanjih mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS v šolskem letu 2021/22 dosegli najboljše rezultate, je bilo skupaj 708, na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma pa se jih je zbralo 171, saj so bili nekateri med njimi dvojni, dva trojna nagrajenca ter celo en nagrajenec, ki je zlata priznanja prejel na štirih področjih. Med najboljšimi je bilo 34 dvojnih Zotkinih talentov, ki so prejeli zlato priznanje na dveh različnih področjih. Trojni nagrajenec je srednješolec Peter Andolšek, ki je dobil zlato priznanje za naravoslovje, logiko in kemijo. Pri naravoslovju in logiki je bil celo prvi. Osnovnošolec Maj Bombek je zmagal v programiranju v Scratchu, zlato priznanje pa je prejel še pri kemiji in konstruktorstvu. Že drugo leto zapored pa smo dobili tudi Zotkinega nagrajenca, ki je zlata priznanja prejel na štirih področjih. In ne boste verjeli, že drugo leto zapored je to Filip Zver. Filip je prejel zlata priznanja iz psihologije, naravoslovja, logike in kemije.

Letošnjo prireditev sta vodila Urban Kuntarič in Eva Stražar, za spremljevalni program med razglasitvijo nagrajencev in podelitvijo priznanj pa so poskrbeli nadarjeni mladi, ki jih je ZOTKS izbral na za to organiziranem natečaju. Poleg tega so se v okviru dogodka na aleji fakultet in organizacij predstavile tudi tehniške, naravoslovne in druge fakultete ter nekaj podjetij in uspešnih projektov, ki so doma in po svetu predstavljali ZOTKS.

Foto: Iztok Bončina

Vir: ZOTKS



Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Ne prezri
Spoštovani! Prišlo je do zlorabe našega administratorskega računa na Facebooku, ki skrbi za...
Odgovori
0
Ogledi
568
  • Članek
Evropsko tekmovanje Mladi raziskovalci evropske dediščine, poteka pod okriljem Sveta Evrope in...
Odgovori
0
Ogledi
193
  • Članek
Evropsko tekmovanje Mladi raziskovalci evropske dediščine, poteka pod okriljem Sveta Evrope in...
Odgovori
0
Ogledi
188
  • Članek
Med 29. oktobrom in 3. novembrom 2023 bo Slovenija v Mariboru gostila 30. Balkansko računalniško...
Odgovori
0
Ogledi
265
  • Članek
Iz Slovenske zveze za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo obveščajo, da Svetovna...
Odgovori
0
Ogledi
210
  • Članek
Z novembrom 2023 bo v Centru Rog zaživel program Mladi Rog, namenjen perspektivnim mladim med...
Odgovori
0
Ogledi
359
Mladi v prometu Raziskujemo o mladih v prometu
Odgovori
0
Ogledi
369

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu