Eurydice Slovenija Ministrica prof. dr. Kustec: »Ta trenutek kaže, da se lahko s 1. septembrom v šole vrnejo varno vsi.«

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Ministrica prof. dr. Kustec: »Ta trenutek kaže, da se lahko s 1. septembrom v šole vrnejo varno vsi.«

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju se je v torek, 18. avgusta, pričela 6. konferenca ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v Republiki Sloveniji, ki jo organizira Zavod RS za šolstvo. Uvodoma je udeleženke in udeležence nagovorila ministrica prof. dr. Simona Kustec, ki je poudarila, da ta trenutek kaže, da se lahko s 1. septembrom v šole vrnejo varno vsi, učenci in dijaki, ob upoštevanju priporočil NIJZ. »Iskreno si želim, da bi model B (zeleni model) aktivirali s 1. septembrom za osnovne in srednje šole.« Ta model predvideva, da se v šoli izobražujejo vsi učenci in dijaki, pri tem pa je potrebno upoštevati priporočila NIJZ.

Zavod RS za šolstvo je izdal tudi brošuro Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji, povezanih s covid-19, v katerih so opisani predvideni modeli in priporočila. »Vse kar je zapisano, smo zapisali življenjsko, izvedljivo in usklajeno z vsemi tistimi, ki so zadolženi za izvedbo,« je poudarila ministrica prof. dr. Simona Kustec. “Poiskali smo rešitve, ki jih ne sme ogroziti noben virus. Virus ne sme preprečiti temeljnega poslanstva vzgoje in izobraževanja: pridobivanja znanja, socializacije in učenja za življenje.

Ministrica je poudarila še: »Več kot prepričana sem, da nam bo skupaj uspelo iti v šolo 1. septembra. Skupaj nam bo uspelo prebroditi ta nenavaden čas. Ob tem moramo paziti nase, na naše drage in na vse, ki nas obdajajo.”

Povezava na brošuro.

Vir: MIZŠ, 18. 8. 2020

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Zadnja vladna ponudba uslužbencem v javnem sektorju je težka kar 840 milijonov evrov, javni...
Odgovori
0
Ogledi
438
  • Članek
Nadarjeni ali ne, vsi otroci in mladostniki odraščajo in vsi imajo pravico odraščati v zdravem...
Odgovori
0
Ogledi
166
  • Članek
Profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani prof. dr. Tomaž Prosen je...
Odgovori
0
Ogledi
391

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu