SIO Mesec poezije in lutk

Trenutno berete:
SIO Mesec poezije in lutk

Pedagoška fakulteta Univerza na Primorskem praznuje svetovni dan poezije in lutk, ki ju obeležujemo 21. marca. V mesecu marcu so se in se še bodo zvrstili raznovrstni dogodki v organizaciji priznane lutkarice izr. prof. Jelene Sitar Cvetko in njenih študentov ter pevskih zborov UP PEF in PEF teatra.

V okviru meseca poezije in lutk se je gledališki ustvarjalec Andraž Jug z izr. prof. Jeleno Sitar podal na popotovanje, ki temelji na prstnem gledališču. Predstava, ki sta jo ob 50. obletnici Pedagoške fakultete v Kopru predstavila študentom, je bila priložnost, da se publika poglobi v gledališče.

21. marca pa je mednarodno uveljavljena vizualna umetnica in potujoča lutkarica Katarina Cakova – Katanari v Galeriji Pokrajinskega muzeja Koper v okviru 11. mednarodnega subkulturnega KAVČ festivala nastopila s predstavo Cabinet Alive.

Foto: gostujoča predstava Andraža Juga

Praznovanje tega posebnega meseca se bo nadaljevalo v nedeljo zvečer, 24. marca, v Kulturnem domu Postojna, kjer bosta pod mentorstvom dr. Barbare Kopačin in Andreje Štucin Cergol v okviru festivala Primorska poje nastopila Fantovski in Dekliški pevski zbor UP PEF.

V torek, 26. marca, od 9. ure
dalje študentje študijskega programa Predšolska vzgoja vabijo v Libris Antikvariat Koper, kjer bodo mladim nadobudnežem pripovedovali najlepše pravljice.

Kamišibaj predstave
pa bodo študentje študijskega programa Razredni pouk v okviru PEF PUF festivala zaigrali v četrtek, 28. marca, od 9. ure dalje v Centru mladih Koper.

Mesec marec se bo zaključil z objavo video poezij, ki so jih izbrali, prebrali, zaigrali in posneli študentje Pedagoške fakultete pod mentorstvom dr. Barbare Baloh. Objavljeni bodo na svetovni dan gledališča, 27. marca.

V mesecu aprilu in maju se po pravljičnih sedmih letih delovanja ponovno predstavlja PEF teater, prva študentska gledališka skupina v obalni regiji. Letos so v okviru praznovanja 50 let Pedagoške fakultete pripravili kar tri predstave – Jeklene magnolije (komična melodrama), Preden se kava ohladi (drama), Kako važno je imenovati se Ernest (komična satira), ki jih bodo predstavili na različnih odrih po celotni Sloveniji.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Oktober je Evropski mesec kibervarnosti. V Sloveniji bodo letos v središču starejši uporabniki...
Odgovori
0
Ogledi
154
  • Članek
Eurydice Slovenija Mesec znanosti 2023
Mesec znanosti v leto 2023 vstopa z nekoliko spremenjeno podobo, vsebinsko pa ohranja fokus na...
Odgovori
0
Ogledi
285
  • Članek
Med 8. septembrom in 8. oktobrom se odvija letošnji Nacionalni mesec skupnega branja, tokrat še...
Odgovori
0
Ogledi
350

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu