Mednarodna učna vas Štatenberg 2012

Trenutno berete:
Mednarodna učna vas Štatenberg 2012

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
1
Nazadnje uredil moderator:
Interdisciplinarno raziskovanje novih načinov sobivanja in sodelovanja

Društvo moderatorjev obvešča, da bo v Sloveniji na gradu Štatenberg (Makole) od 26. avgusta do 2. septembra 2012 potekalo izobraževalno srečanje globalnega gibanja »Art of Hosting«, katerega namen je skupno raziskovati nove možne strukture sobivanja in sodelovanja v času intenzivnih globalnih sprememb.

Srečanje se bo dogodilo na pobudo interdisciplinarne skupine strokovnjakov in praktikov skupinskega sodelovanja, v kateri so mdr. Juanita Brown, avtorica svetovno priznane inovativne moderatorske metode svetovna kavarna (world café), Phil Cass, izvršni direktor Columbus Medical Association ter predavatelj na temo voditeljstva in strateških sprememb na ALIA Institute,in Toke Moller, soustanovitelj gibanja Art of Hosting Meaningful Conversations (http://www.artofhosting.org).

Pobudniki srečanja so v vabilu zapisali: »Živimo v času izjemnih premikov, ko se soočamo z izzivom, kako se posloviti od starih, preživelih struktur in narediti prostor za novo; tako na skupinski kot osebni ravni. Od arabske pomladi do gibanj Okupiraj; od thinktankov do blogosfere; od naravnih nesreč do kriz, ki jih je povzročil človek - živimo v času pretresov, notranjih preobrazb in novih začetkov. Vsi, ki pomagamo skupinam razviti njihove potenciale za modro delovanje – npr. z uporabo pristopov, kot so odprti prostor, svetovna kavarna, pozitivno raziskovanje, globoka demokracija, dinamično moderiranje itn. – se želimo zbrati v živo zato, da sipodelimo medsebojne izkušnje, kako podpirati človečnost v času velikih izzivov.«

Srečanje je zasnovano v duhu soustvarjanja, inovativnosti in participativnosti: vsak udeleženec lahko organizira delavnico, izobraževanje ali pogovor na temo, ki ga zanima. Do danes je prijavljenih že več kot 100 udeležencev, od katerih jih je več kot 80 % iz tujine (od Nove Zelandije do Kanade in Brazilije).
Pri organizaciji srečanja sodelujemo tudi člani Društva moderatorjev Slovenije (http://www.drustvo-moderatorjev.si). Društvo združuje ljudi, ki si prizadevajo za kulturo dialoga in učinkovitejšo komunikacijo v skupinskih procesih reševanja problemov, in sicer z uporabo palete participativnih moderatorskih metod, ki gradijo na moči in modrosti skupine.

Več o srečanju: http://internationallearningvillage2012 ... erg-manor/

Lepo pozdravljeni,
Dodatne informacije:
Sonja Čeh, PR Društvo moderatorjev Slovenije
Mobilni telefon: 040 540 633
Marjeta Novak, članica Društva moderatorjev Slovenije; sodeluje v pripravljalnem odboru »Art of Hosting«
Petra Treven Bernat, predsednica Društva moderatorjev Slovenije
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu