Lahko učitelj nemščine poučuje tudi angleški jezik? [dopolnjevanje učne obveznosti]

Trenutno berete:
Lahko učitelj nemščine poučuje tudi angleški jezik? [dopolnjevanje učne obveznosti]

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.181
Naziv
profesor
V informacijo in vednost vsem uporabnikom objavljam vprašanje, ki sem ga prejel kot zasebno sporočilo. Mislim, da bo marsikoga zanimalo.


Ali lahko učitelj nemščine poučuje tudi angleški jezik, pri čemer nima strokovne izobrazbe za poučevanje angleščine?


Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – ZOFVI-H (Uradni list RS, št. 58/09) spreminja 11. člen Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – ZOFVI-D (Uradni list RS, št. 79/03) tako, da se glasi:
Do 1. 9. 2015 lahko delavci, ki imajo v šoli sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas v obsegu polnega delovnega časa, pa jim ni mogoče zagotoviti učne obveznosti v skladu s tem zakonom za poučevanje predmetov, za katere izpolnjujejo vse z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje, in je to potrebno zaradi nemotenega izvajanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti, dopolnjujejo učno obveznost pri drugih predmetih.

Obseg dopolnjevanja iz prvega odstavka tega člena ne sme presegati 40 odstotkov predpisane učne obveznosti strokovnega delavca.

Za določitev osnovne plače delavca se v primeru iz prvega odstavka tega člena smiselno uporabljajo določbe 14. člena zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 56/2002 in 110/2002).

Podlaga:

Članek v časniku Dnevnik: Glasbo lahko poučuje tudi učitelj brez posluha
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu