Nazadnje uredil moderator:
Tudi v januarju slovenski otroci svojim sošolcem pripravljajo posebna kosila. V »receptu« so tradicija domačega prostora, medgeneracijska komunikacija, zagotovila o polnovrednem obroku in zato zdravju ... Kuhnapato v okviru kampanje Dober tek, Slovenija, katere pobudnik je ministrstvo za zdravje, še naprej spodbuja mlade k uživanju lokalne hrane, povezane z letnim časom in pridelane lokalno. Taka hrana jim zagotavlja potrebna hranila, kar je, ne nazadnje, pomembno tudi za doseganje dobrih šolskih in drugih rezultatov. Spomnimo: gre pravzaprav za jedi naših prednikov, ki jih večina otrok zavrača, in sestavine, ki so bile še pred kratkim »stvar odraslih« in tako odrinjene na robove krožnikov šolskih kosil. Letošnji projekt, ki nosi podnaslov Otroci otrokom pripravimo – in ponudimo …, stvari obrača na glavo. Ne le da vse pojedo, na šolska kosila se prijavljajo otroci, ki ...
Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Delo, www.delo.si
Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Delo, www.delo.si