Eurydice Slovenija Kolegij direktorjev nacionalnih glasbenih in glasbeno-plesno-gledaliških javnih zavodov

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Kolegij direktorjev nacionalnih glasbenih in glasbeno-plesno-gledaliških javnih zavodov

Novonastali Kolegij direktorjev nacionalnih glasbenih in glasbeno-plesno-gledaliških javnih zavodov (v nadaljevanju kolegij) je neformalno posvetovalno in usklajevalno telo, katerega člani so direktorica Cankarjevega doma ga. Uršula Cetinski, direktor Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana g. Peter Sotošek Štular, direktor Slovenskega narodnega gledališča Maribor g. Danilo Rošker in direktor Slovenske filharmonije g. Damjan Damjanovič.

Novi kolegij je nastal po izstopu iz Kolegija direktorjev slovenskih gledališč, in sicer na osnovi ugotovitev, da je problematika delovanja nacionalnih glasbenih in glasbeno-plesno-gledaliških javnih zavodov oziroma glasbenih, plesnih in gledaliških programov, ki se v produkciji ali koprodukciji pripravljajo in uprizarjajo v teh zavodih, v dobršni meri specifična. Izzivi na področju upravljanja glasbenih in glasbeno-plesno-gledaliških javnih zavodov so enaki ali vsaj sorodni. Zato želijo sodelovati kot eno telo pri postopkih oblikovanja predlogov novih predpisov ali sprememb veljavnih in s tem prispevati svoj delež pri iskanju najbolj ustreznih rešitev na sistemski in izvedbeni ravni.

Ministrici mag. Julijani Bizjak Mlakar so na sestanku člani kolegija predstavili problematiko, ki jih tare zaradi zmanjševanja integralnih sredstev za kulturo v obdobju prejšnje vlade. Velik problem predstavlja tudi krčenje števila zaposlenih v skladu z ZUJF-om, kar že ogroža izvedbo programov.

Vir: MK, 8. 9. 2015



- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Peta izdaja globalnega seznama nacionalnih in regionalnih ogrodij kvalifikacij (Global Inventory...
Odgovori
0
Ogledi
156
  • Članek
V Ljubljani od 11. do 13. oktobra 2023 poteka 20. srečanje Evropskega združenje nacionalnih...
Odgovori
0
Ogledi
257

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu