SIO Izobraževanja o varni in odgovorni rabi interneta in mobilnih naprav za vašo šolo

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 587

Trenutno berete:
SIO Izobraževanja o varni in odgovorni rabi interneta in mobilnih naprav za vašo šolo

Ob izteku šolskega leta velja razmisoliti o predavanjih in delavnicah v prihodnjem.

V točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI so pripravili ugodno ponudbo delavnic in predavanj, s katerimi o temah varne in odgovorneuporabe interneta osveščajo in izobražujejo učence, dijake, njihove starše ter vodstvene, izobraževalne in ostale strokovne delavce na šolah.

Prenovljen sistem izobraževanj

V prihajajočem šolskem letu začenjajo s prenovljenim sistemom izobraževanj, saj so iz dolgoletnih izkušenj spoznali, da je le sistematično in kontinuirano izobraževanje prava pot do dobrih rezultatov in osveščenih otrok, staršev in učiteljev.

Odslej želijo s pomembnimi temami, prilagojenimi starostnim skupinam otrok, pokrivati celotne generacije otrok. Zato priporočajo, da šole naročate delavnice za po en razred v vsaki triadi:

3. razred OŠ:

  • Ne bodi ovčka na internetu (45 min)

6. razred OŠ:

  • Spletno ustrahovanje in spletna etika
  • Družabna omrežja in zaščita zasebnosti na spletu

8. razred OŠ:

  • Sem pametnejši od mobilnega telefona
  • Zasvojenost z novimi tehnologijami

1. letnik SŠ:

  • Varno in odgovorno na spletu

Novost v letošnjem letu je tudi intenzivnejša ponudba izobraževanj za strokovne delavce na šolah. Ravnatelji, pomočniki ravnateljev, učitelji in drugi strokovni sodelavci na šoli imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju varne in odgovorne rabe interneta. Izobraževalne aktivnosti SAFE.SI zato širijo tudi na izobraževanje vodstvenega, izobraževalnega in strokovnega kadra na šolah.

Dolgoletne izkušnje, preizkušena kvaliteta in evropsko zaledje

SAFE.SI, ki deluje na Fakulteti za družbene vede v partnerstvu z Zavodom Arnes, Zavodom MISSS in Zvezo prijateljev mladine Slovenije, izvaja izobraževanja za učence, dijake, starše in učitelje že od leta 2006. Vsi partnerji v projektu in izvajalci imamo bogate izkušnje s področja varne rabe novih tehnologij in izvajanja preventivnih programov v šolah. Prav tako so njihova izobraževanja pripravljena v skladu z zadnjimi rešitvami evropskega omrežja Insafe, ki na ravni EU koordinira vsa prizadevanja za prijaznejše spletno okolje v okviru programov Evropske komisije. Zadovoljstvo z njihovimi delavnicami in predavanji tudi redno preverjajo z evalvacijskimi vprašalniki, kjer se lahko pohvalijo z res odličnimi ocenami tako s strani učiteljev kot udeležencev izobraževanj.


Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu