Intervju: Jernej Pikalo

Trenutno berete:
Intervju: Jernej Pikalo

Novi zakon o visokem šolstvu je ustava slovenskega razvoja. Če imajo prav sindikati, del radikalnejših študentov in pedagogov, ko trdijo, da vlada z njim univerzo na stežaj odpira komercializaciji, bo slovenska prihodnost drugačna. Študij bo za premožne privilegij, za revne obljubljena dežela. Minister za izobraževanje dr. Jernej Pikalo je prepričan, da so očitki neutemeljeni.

Z 39-letnim ministrom za izobraževanje, znanost in šport, doktorjem političnih znanosti, profesorjem na Fakulteti za družbene vede in strokovnjakom za globalizacijo smo se pogovarjali tudi o šolskih uniformah, nenavadni izjavi na twitterju, stigmatizaciji otrok, nastajajočem zakonu o učiteljih…

Piše: Ranka Ivelja
Več na http://www.dnevnik.si/objektiv/intervjuji/jernej-pikalo
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.396
Odziv na intervju:

Minister in njegove lepe besede

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je v intervjuju z Ranko Ivelja, objavljenem v Objektivu, 22. marca 2014, navrgel dobršno mero zanj zdaj že običajnih puhlic in milo rečeno zavajajočih trditev.

Morda še najbolj bode v oči govor o financiranju visokega šolstva, ki naj bi bilo po zagotovilih ministrstva po novem urejeno sistemsko, skladno z gospodarsko rastjo pa naj bi tudi naraščalo, dokler ne bo doseglo 2 odstotka BDP. Po ministrovih trditvah naj bi ta cilj dosegli v sedmih ali osmih letih. To je bodisi zavajanje bodisi na ministrstvu ne znajo opraviti (pravilnega) izračuna.

Piše: Študentsko društvo Iskra
Več na http://www.dnevnik.si/objektiv/odprta-stran/minister-in-njegove-lepe-besede
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu