Odg: Interaktivne table
Na mojem bivšem delovnem mestu, kjer sem bila kot pripravnica, smo imeli kar nekaj teh tabel.
Prednosti, če jo znaš utrezno uporabljati: večpredstavnost (hkrati lahko uporabljaš zvoke, slike, tabele, grafe ...), takoj lahko odpreš internet, če ga potrebuješ.
Slabosti: če je ne znaš ustrezno uporabiti (npr. nanjo daješ preveč teksta in samo tu in tam kaj podčrtaš ... po možnosti delaš s kakšnim skeniranim učbenikom - groza), otrokom je ob teh tablah včasih dolgčas, ker učitelji vse prevečrkat uporabijo PPT.
Kaj so povedali učenci: jim je sicer všeč, a le do neke mere, najraje še vseeno poslušajo učitelja, ki je bogat z znanjem in izkušnjami, tako da mu razni diskurzi, nazorne razlage, reševanje problemov niso težava.
Kaj si mislim jaz: to tablo je pametno uporabiti tu in tam, vsekakor je delo na njej vso uro zelo dolgočasno in zoprno za otroke, zna bit luštno za popestritev, to je pa tudi vse. Učenci so po mojih izkušnjah večkrat imeli težave z delanjem zapiskov, ker niso znali delat takšnih sestavljank v zvezke, pa tabelic, podčrtav, "vožnje" z besedami ipd. Preprosto niso tega, kar se je bleščalo na tabli, znali prinesti v zvezke. Po sicer zelo lepem prikazu obravnavane snovi na tabli so ostali prazni tako zvezki kot glave, ker so učenci samo gledali, nič pa pamtili.