Interaktivne table

Trenutno berete:
Interaktivne table

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdravljeni.

Na naši šoli imamo 2 interaktivni tabli zaenkrat. Uporabljajo jo predvsem pri kemiji in fiziki.
Jaz, kot učiteljica matematike, sem jo imela priložnost sprobati le parkrat.
Učiteljica, ki jo redno uporablja, je predstavila zelo veliko možnosti uporabe pri matematiki (uporaba interaktivnega geotrikotnika, demonstracije načrtovanja likov....) vendar zato moraš dosti časa in energije sam vložiti in si pripraviti projekcijo, predstavitev...
Primer moje uporabe: na ppt. sem si napisala primere izrazov nato pa so učenci sami hodili k tabli in računali. Prihranjen nam je bil čas pisanja samega računa na tablo, jaz pa sem lahko raložila učencu na kaj mora paziti...

Problem pri uporabi/neuporabi i.t. je pa ta... če teh znanj ne uporabljaš ves čas, se kmalu pozabijo....

Učenci so to zelo sprejeli. Zelo radi pridejo k tabli in rešujejo naloge...

Lp, rubi
 
Pozdravljeni,

meni osebno je delo z interaktivno tablo zelo všeč. Sem učiteljica zgodovine in geografije in opravljam volontersko pripravništvo na oš, na kateri imajo kar nekaj teh tabel. Tako da jo večinoma kar pri vseh nastopih uporabljam, prav tako moja mentorica. Je res, da je s strani učitelja kar nekaj dela več s pripravo, ampak ko na koncu vidiš, kako so učenci navdušeni, kako jih je v bistvu lahko motivirati za delo, potem pozabiš na delo, ki si ga v to vložil.

lp
 
Kot sem zgoraj pisala pred časom, da nimam interaktivne table v matematični učilnici... no sedaj jo pa že imam :) Čaka me izobraževanje in delavnica, nato pa veselo na delo, da povečam razumevanje učencev, kar jim imam za povedati in popolnoma izkoristim to novodobno čudo .... hihi :)
 
Odg: Interaktivne table

Na mojem bivšem delovnem mestu, kjer sem bila kot pripravnica, smo imeli kar nekaj teh tabel.

Prednosti, če jo znaš utrezno uporabljati: večpredstavnost (hkrati lahko uporabljaš zvoke, slike, tabele, grafe ...), takoj lahko odpreš internet, če ga potrebuješ.

Slabosti: če je ne znaš ustrezno uporabiti (npr. nanjo daješ preveč teksta in samo tu in tam kaj podčrtaš ... po možnosti delaš s kakšnim skeniranim učbenikom - groza), otrokom je ob teh tablah včasih dolgčas, ker učitelji vse prevečrkat uporabijo PPT.

Kaj so povedali učenci: jim je sicer všeč, a le do neke mere, najraje še vseeno poslušajo učitelja, ki je bogat z znanjem in izkušnjami, tako da mu razni diskurzi, nazorne razlage, reševanje problemov niso težava.

Kaj si mislim jaz: to tablo je pametno uporabiti tu in tam, vsekakor je delo na njej vso uro zelo dolgočasno in zoprno za otroke, zna bit luštno za popestritev, to je pa tudi vse. Učenci so po mojih izkušnjah večkrat imeli težave z delanjem zapiskov, ker niso znali delat takšnih sestavljank v zvezke, pa tabelic, podčrtav, "vožnje" z besedami ipd. Preprosto niso tega, kar se je bleščalo na tabli, znali prinesti v zvezke. Po sicer zelo lepem prikazu obravnavane snovi na tabli so ostali prazni tako zvezki kot glave, ker so učenci samo gledali, nič pa pamtili.
 
Odg: Interaktivne table

Uporabnik prof.1985 je napisal:
Kaj so povedali učenci: jim je sicer všeč, a le do neke mere, najraje še vseeno poslušajo učitelja, ki je bogat z znanjem in izkušnjami, tako da mu razni diskurzi, nazorne razlage, reševanje problemov niso težava.
To mi je všeč :)
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Uporabnik rhona je objavil novo gradivo: Slovenščina - interaktivne naloge z rešitvami...
Odgovori
0
Ogledi
47

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu