Eurydice Slovenija Evropska sredstva za vodenje in upravljanje inovativnih učnih okolij

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Evropska sredstva za vodenje in upravljanje inovativnih učnih okolij

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za program »Vodenje in upravljanje inovativnih učnih okolij«. Cilj programa v skupni vrednosti 1,6 milijona evrov, za katerega Evropski socialni sklad prispeva 1,3 milijona evrov, je nadgraditi že obstoječe oblike podpore ravnateljem, direktorjem vzgojno izobraževalnih zavodov in delavcev, ki sodelujejo pedagoškem vodenju in upravljanju. Program bo Šola za ravnatelje izvajala v obeh kohezijskih regijah.

Med drugim je namen programa zasnovati in preizkusiti svetovanje z vključitvijo usposobljenih ravnateljev ekspertov, razviti in preizkusiti distribuirano vodenje v okviru podpore ravnateljev za pedagoško vodenje in upravljanje, razviti sistematičen pristop za vodenje kariere, krepiti sodelovanje in partnerstvo med ravnatelji, kot tudi okrepiti sodelovanje in povezovanje z okoljem in drugimi institucijami ter oblikovati smernice in priporočila za sistemsko izvajanje podpore na področju vodenja vzgojno izobraževalnih zavodov. Izhajajoč iz dosedanjih ugotovitev in raziskovalnih ter znanstvenih spoznanj domače in mednarodne prakse, je cilj podpirati razvoj vsebin in načinov ter pristopov, ki bodo krepili celosten pristop pri vodenju in izobraževanju.

Aktivnosti programa se bo izvajalo z metodami in oblikami, ki so skladne z načeli inovativnih učnih okolij, kot npr. sodelovalne oblike učenja, krepitev digitalnih zmožnosti z uporabo tehnološko naprednih oblik učenja, razvijanje kritičnega in kreativnega razmišljanja, lastno raziskovanje, mreženje in izmenjava znanja.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport oz. Šola za ravnatelje.

Vir: SVRK, 22. 6. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu