SIO Cankarjev primat ogrožen?

Trenutno berete:
SIO Cankarjev primat ogrožen?

9. marca so se zbrali najboljši tekmovalci na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje. Za zahodno Slovenijo je tekmovanje pripravila Osnovna šola Spodnja Šiška iz Ljubljane. Nastopilo je 182 učencev in dijakov.

Tekmovalce sta s toplim sprejemom pozdravila kulturni program in ravnatelj Franci Hočevar, ki je poudaril, da kraj Cankarjevega ustvarjanja spada v njihov šolski okoliš in dodal: “Danes je naša šola najbolj raziskovalna šola na svetu, saj je v njej zbranih skoraj dvesto najboljših mladih poznavalcev jezika in književnosti. Čestitam vam za dosedanje uspešno delo in sporočam, da je vaša udeležba na današnjem srečanju čast in nagrada.”

Po končanem kulturnem programu so se mentorji zbrali na kratki pripravi, kjer jih je Nina Bradić, vodja in organizatorica tekmovanja, ki ga je že trinajstič zapovrstjo gostila šišenska šola, pojasnila potek in takojšnje zadolžitve, razložila pa je tudi postopke, ki jih je treba napraviti, če bi si tekmovalci in mentorji želeli prihodnji teden naloge ogledati ali ugovarjati oceni.















Tekmovanje organizira Zavod RS za šolstvo in marsikateri uspešni književnik se je v mladosti kalil ravno na Cankarjevem tekmovanju. Bo letošnje tekmovanje izstrelilo novega Cankarja?

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu