Eurydice Slovenija Bralna pismenost - odgovornost vseh strokovnih delavcev v VIZ

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Bralna pismenost - odgovornost vseh strokovnih delavcev v VIZ

Na spletišču CEPS-a je dne 8. 10. 2015 objavljeno sporočilo o najavi enodnevnega posveta Partnerstva Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani in vzgojno-izobraževalnih inštitucij z naslovom Bralna pismenost - odgovornost vseh strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki bo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani 22. 1. 2016. (vabilo, pdf)

Vključeval bo plenarna predavanja, sekcije, plakate in delavnice, na katerih bomo skušali odgovoriti na naslednja vprašanja:

Ali je bralna pismenost (zmožnost hitrega branja z razumevanjem in pisanja o prebranem) »le« stvar slovenščine? Kako pri vseh predmetih razvijati bralno pismenost? Ali so učitelji slovenščine in vseh drugih predmetov ustrezno usposobljeni, da vsebinsko-ciljno zasnovo pouka in metode usmerjajo tudi v razvijanje bralne pismenosti (branje strokovnih besedil, navodil za delo; pisanje slogovno ustreznih in pravopisno pravilnih besedil)? Kako na (ne)razvijanje bralne pismenosti vplivajo naloge, ki jih sestavljajo učitelji, in kako učna gradiva (učbeniki, delovni zvezki, učni listi, e-gradiva)? Kaj odloča o zahtevnosti bralnih nalog? Kateri praktični modeli razvijanja bralne pismenosti so lahko zgledni primeri v okviru posameznih predmetov ali področij (npr. razvijanje branja in pisanja pri naravoslovju in matematiki, v umetnosti)? Katere so specifike razvijanja bralne pismenosti nekaterih posebnih skupin otrok? Kdaj začeti spodbujanje pismenosti in kako – ali smo dovolj ambiciozni pri razvijanju porajajoče se pismenosti? Na ta in druga vprašanja v povezavi z bralno pismenostjo bomo skušali odgovoriti s pomočjo domačih in tujih strokovnjakov ter strokovnjakov iz prakse.- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Dandanes je brez digitalne pismenosti v državah prvega sveta skoraj nemogoče živeti. V večini...
Odgovori
0
Ogledi
91
  • Članek
Letna konferenca eTwinning 2021, ki jo lahko na video prenosu spremljate tudi brez prijave, se...
Odgovori
0
Ogledi
203
  • Članek
Vabljeni na prihajajočo spletno razpravo EPALE, kjer bo v središču medijska pismenost pri učenju...
Odgovori
0
Ogledi
214
  • Članek
Ravnatelji opozarjajo, da je za njimi težko leto, ki pa jim ni prineslo dodatnih evrov. Nekateri...
Odgovori
0
Ogledi
152

Zadnji prispevki

Na vrhu