SIO Arnes je ugasnil še zadnje modeme za klicni dostop

Trenutno berete:
SIO Arnes je ugasnil še zadnje modeme za klicni dostop

Po več kot 20 letih so na Arnesu ugasnili še zadnji modemi za klicni dostop, ki so omogočali delovanje v preteklosti najbolj zaželene storitve – osebnega klicnega dostopa do interneta. V pionirskih letih interneta v Sloveniji je bil klicni dostop do omrežja ARNES za večino uporabnikov nove tehnologije edini stik s svetovnim omrežjem.

Arnes je bil ustanovljen z namenom, da zgradi nacionalno raziskovalno in izobraževalno omrežje ter slovenskim raziskovalcem, univerzam, pa tudi šolam, knjižnicam in muzejem, zagotovi tehnološko enakovredno sodelovanje v nastajajoči virtualni skupnosti.

Prodor interneta je v Sloveniji dobil močan pospešek


Ker raziskovalci ne delajo le v službi, ampak tudi doma, jim je Arnes želel zagotoviti možnost dostopa do interneta tudi v domačem okolju. Tako je Arnes začel ponujati storitev “osebni klicni dostopa do interneta”, ki je dostop do interneta kasneje omogočila učiteljem in seveda tudi študentom ter dijakom. Ravno možnost dostopa za študente, dijake in učence je “na zadnja vrata” pripeljala internet v izobraževalne zavode, s tem pa sprožila plaz, saj so se tako učitelji kot starši morali spoprijeti z novostjo, ki je navduševala mlajšo generacijo.

  • Vir, več in kratek video: Arnes

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu