Eurydice Slovenija 70. obletnica Akademije za likovno umetnost in oblikovanje

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija 70. obletnica Akademije za likovno umetnost in oblikovanje

V Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani je 8. oktobra potekala slavnostna akademija ob 70. obletnici obstoja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Dogodek je odprl dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, izr. prof. Boštjan Botas Kenda, ki je ob tej priložnosti poudaril, da je prepleten način delovanja z drugimi sorodnimi ustanovami edino zagotovilo za uspešno prihodnost strok, ki jih akademija zastopa. Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je v svojem pozdravnem nagovoru povedal, da je v praznovanju jubileja čutiti zanos, ki je verjetno preveval že ustanovitelje in ki ga po njegovem mnenju še vedno ohranja sedanje vodstvo akademije. Navzoče sta pozdravili tudi ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Udeležence večera je nagovoril tudi zaslužni prof. dr. Tomaža Brejca, nekdanji dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in dolgoletni profesor umetnostne zgodovine in teorije. Nekdanjim dekanom so bila na dogodku podeljena posebna priznanja v zahvalo za požrtvovalno vodenje akademije, izr. prof. dr. Nadja Zgonik pa je predstavila razstavo Zakladi likovne zbirke, ki je na ogled v prostorih rektorata Univerze v Ljubljani od 9. oktobra dalje.

Vir in fotogalerija: UL, 9. 10. 2015



- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Društvo Mlada akademija v sodelovanju z društvom Satena letos v okviru Meseca znanosti 7. in 8...
Odgovori
0
Ogledi
159

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu