SIO 22. državno tekmovanje iz znanja geografije na OŠ Gornja Radgona

Trenutno berete:
SIO 22. državno tekmovanje iz znanja geografije na OŠ Gornja Radgona

Na terenu med Noričkim vrhom in Muro je 7. aprila potekalo 22. državno tekmovanje iz znanja geografije. Na njem se je pomerilo 118 osnovnošolcev in 63 srednješolcev, ki so si finalni nastop priborili na devetnajstih območnih tekmovanjih. Tekmovalna mrzlica je bila velika, saj se bodo najboljši lahko udeležili svetovne olimpijade v Beogradu in olimpijade jugovzhodne Evrope, ki bo v Rušah. Tekmovalce je spremljalo 136 mentorjev. Ker tekmovanje poteka na prostem, v pokrajini, so mentorji pomagali izvajati tekmovanje in ocenjevati izdelke.

Svečani začetek je bil v telovadnici Osnovne šole Gornja Radgona. Tekmovalce so pozdravili župan Stanislav Rojko, ravnatelj Dušan Zagorc, katerega značilnost so vsakodnevne spletne objave za učence in učitelje, predstavnica Zavoda RS za šolstvo Irena Kumer in koordinator tekmovanja Danijel Lilek. Po bogatem kulturnem programu, ki je udeležence z glasbo, plesom in barvitimi podobami prestavil v gričevni svet ob Muri, so tekmovalci v učilnicah reševali naloge, na katere so se pripravili po tekmovalni literaturi. Po predahu in kosilu so se odpravili na enourni ogled terena in si zapisali in označili geografske pojave in procese, ki jih je zahtevalo tekmovalno navodilo. Na podlagi opazovanega in različnih virov so napisali naloge terenskega dela. V času, ko so tekmovalne komisije vrednotile izdelke, so si tekmovalci ogledali 2. mednarodni sejem Medical. Prvi rezultati so že na voljo, uradni pa bodo, po izteku časa za ugovore, znani 13. aprila.

Tekmovalci, prek 190, so se najprej prijavili.

Šola je pripravila bogat in spodbuden kulturni program ter predstavila svet ob Muri. Marsikateri podatek iz predstavitve so lahko udeleženci uporabili pri oblikovanju tekmovalnih odgovorov.

Tekmovalci, mentorji, gosti in organizatorji so napolnili šolsko telovadnico.

Županu Gornje Radgone Stanislavu Rojku so v zahvalo za podporo podelili tekmovalno majico.

Dušan Zagorc, ravnatelj OŠ Gornja Radgona je izrazil zadovoljstvo in ponos, ker njihova šola gosti geografsko tekmovanje.

Irena Kumer, predstojnica območne enote ZRSŠ Murska Sobota in predstavnica tekmovalnega organizatorja, je zaželela učencem in dijakom obilo ustvarjalne prodornosti, mentorjem zahvalo, ker tekmovalce podpirajo in usmerjajo, šoli pa priznanje za organiziranje in izvedbo tekmovanje.

Danijel Lilek, koordinator tekmovanja, je pojasnil tekmovalna pravila …

… Tomaž Lopert, geograf na šoli, pa je tekmovalce usmeril: “Srednješolci na mojo desno, osnovnošolci na levo!”

Ko so bili tekmovalci že doma, je še vedno potekalo vnašanje rezultatov; za vsakega tekmovalca oziroma dve njegovi tekmovalni poli prek 50 klikov.

Vit: www.zrss.si

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu