SIO 20 na 2 leti podlage: Raziskujmo z Burger.si

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 946

Trenutno berete:
SIO 20 na 2 leti podlage: Raziskujmo z Burger.si

Spletna stran burger.si je spletni projekt prikaza naravne in kulturne dediščine. Projekt temelji na interaktivnih 360° prostorskih slikah oz. na panoramski prostorski fotografiji. V projektu se terensko dokumentira in vizualizira geografske točke, prostore in pokrajine. Za šolsko rabo se je še posebej pokazala koristnost za vizualno izkušnjo ljudem z gibalnimi težavami ter učenje na daljavo.

Zamisel je iz leta 1993. Intenzivno terensko delo se je pričelo leta 1994, predvsem z dokumentiranjem slapov in potokov in rek. Začetek prikaza projekta na svetovnem spletu je bil februarja leta 1996 in pod domeno burger.si pa marca 1997.

Od leta 2000 projekt deluje na Arnesovih strežnikih. Do 8. novembra 2009 je spletno stran www.burger.si oz. www.mojaslovenija.si obiskalo 25,5 milijonov obiskovalcev. Bilo jih je verjetno več; toliko je bilo zabeleženih samo različnih IP-jev.

Leta 2011 je bil del vsebine zaradi inšpekcijskega postopka zaradi domnevnega nezakonitega fotografiranja in zahteve Urada informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije o popolnem uničenju fotografskega arhiva, ki je hranil prepoznavne obraze ljudi z lokacij iz Slovenije, umaknjena s svetovnega spleta. Zato si ne morete več ogledati projekta ‘City view – Ljubljana kot muzej na prostem’ iz leta 1998 oz. 1999. Projekt je bil opisan v slovenskih revijah in časopisih, leta 2002 je bila celo posneta kratka oddaja na RTV Slovenija. Šlo je za svetovni pionirski projekt, ki se je zdaj razširil na podzemni kraški svet – “Subterranean View”.

asio.si_wp_content_uploads_2015_12_br1_300x205.jpg asio.si_wp_content_uploads_2015_12_br3_300x198.jpg asio.si_wp_content_uploads_2015_12_br2_300x196.jpg

Avtor: Igor


- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Mestna občina Ljubljana glede združitve vseh javnih vrtcev v občini v en zavod nima pravne...
Odgovori
0
Ogledi
66
  • Članek
Sindikat za vzgojo in izobraževanje Sviz je pretekli teden šolskemu ministru Darju Feldi namenil...
Odgovori
0
Ogledi
82

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu