19. 10. 2011 - Pluško, Pačnik, Degan Kapus

Trenutno berete:
19. 10. 2011 - Pluško, Pačnik, Degan Kapus

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Pridružen
29. jun 2011
Prispevki
8
Področje v šolstvu: predšolska vzgoja

Izpraševalci
  • USTAVA: Pačnik
  • ZAKONODAJA:Pluško
  • SLOVENŠČINA:Degan Kapus
Sporočilo:

Ojla!
Danes sem dobila pošto, da imam čez 3 tedne (torej 19. 10.) termin. Mogoče bo informacija komu prišla prav. Srečno vsem, ki smo na istem! ;)
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Re: datum in komisija

Pozdravljena,
Zanima me, kdaj si poslala prijavo na strokovni izpit (datum)?
Jaz sem poslala šele pred kratkim (12.9.), pa malo sledim, kdaj bom približno prišla na vrsto.

Hvala za odgovor in SREČNO! :)
 
Prijavo sem poslala začetek julija, mislim da 6. ali 7. 7. V enem tednu sem dobila odgovor, da so sprejeli mojo prijavo in da v roku 90 dni dobim vabilo na izpit. Vmes so bile počitnice, zato se je vse skupaj malo zavleklo, ampak če smo tisti z začetka julija prišli na vrsto sredi oktobra, potem imaš še nekaj časa na voljo. Ampak svetujem ti, da se začneš kar takoj učiti, da ne boš na istem kot jaz, ker me je pošteno strah tega izpita. Pa ne zato, ker se ne bi mogla naučiti, ampak ker imam definitivno premalo časa (nisem se še skoraj nič pripravljala, samo nekaj malega sem si pogledala, ampak nič ne bi znala odgovoriti, če bi me danes spraševali). Ti bodi pametnejša! ;)

Srečno!
 
Hvala za hiter odgovor in tako podrobne informacije. :)
Se že učim, ampak bolj površno, saj še vedno delam pripravništvo in imam bolj malo časa ...
Bom pa upoštevala tvoj nasvet. :)
Srečno še 1x! :)
Hmm ... Glej, tako ti rečem (kljub temu, da te ne poznam) ... Si sposobna in izpit boš naredila! :) Zaupaj vase. :) ;) lp
 
Pozdravljeni,
tudi jaz imam v sredo strokovni izpit.
Zelo me je strah beg.gif , nevem kaj pričakovat, ker mi izpraševalci niso nevem kak všeč.
Niti se nisem preveč učila, imam še nekaj stvari pred sabo, še posebej slovenščino.

Lp, se vidimo v sredo.
 
ojla,

ja, jaz imam tudi še kar nekaj za predelat, upam, da bo šlo, če ne drugače, vsaj delno. Vprašanja, ki so jih nekateri imeli na izpitu in so objavljena tule na forumu, so lahko fino v pomoč, zaenkrat sem si pogledala vprašanja od Pačnikove. Dajo neke smernice, kako bodo izgledala vprašanja iz Ustave (definitivno si poglej evropske institucije, kolikor vidim, je ta del z evropskimi zadevami zelo na tapeti!)

Se vidimo zelo kmalu! Pa srečno z učenjem! ;)
 
Ojla,
mene pa zanima, če je kdo izmed nas danes sploh naredil strokovnega pred to komisijo............??????
Noro, kje so našli take ženske.... Nisem si mislila da znajo bit tak zakomplicirane, jaz sem bila namreč prepričana da sem naredila, a mi ni uspelo. Rekla mi je da moram snov obnovit. Za slovenščino mi je ženska rekla da mi je preveč pomagala s podvpračanji, da je mogla iz mene vlečt (zahtevala je točna dobesedno napiflana pravila) JC_thinking.gif . Za ustavo pa mi je relka glede konvencije da ji nisem povedala datuma kdaj so jo sprejeli generalna skupščina zrduženih narodov. jaz sem dobila za vsako področje približno devet vprašanj, zakonodajo sem sicer naredla, kar se mi zdi da je tak najbolj obsežno. MG_118.gif

Torej veliko sreče naslednjič.

Lp.
 
Pozdravljena!

Najprej naj povem, da res sočustvujem s tabo, da nisi naredila. Ko sem brala tvoj prispevek na forumu, me je kar stisnilo, ker imam sama izpit v torek, 25. 10., in ravno isto izpraševalko za slovenščino Degan Kapus. A je res tako grozna? Si rekla, da moraš bit prav napiflan definicije? Tega si pa res nisem mislila. A lahko morda napišeš, kaj točno te je vprašala in česa nisi vedela?

A zdaj greš pa čez 2 meseca spet lahko, a ne?

Hvala in držim pesti za naslednjič!
 
Pozdravljeni!

Tudi jaz sem opravljala strokovni izpit 19. 10. 2011.

USTAVA (Groznik):
Povezava med vero in ustavo (vse). Kdaj se lahko v vrtcu/ šoli izvaja konfesioniran pouk (vse),
SEKUNDARNA ZAKONODAJA (VSE),
EVROPSKA KOMISIJA (VSE),

ZAKONODAJA (Brank)
Programi vrtca (katere poznamo, kako dolgo trajajo),
Svet vrtca (sestava, pristojnosti),
Ustanovitelji vrtca (kdo so),

SLOVENSKI JEZIK
Velika in mala začetnica (vse, dala mi je vaje iz učbenika in sem morala brati in gov oriti pravilne zapise lasntnih nenaselbinskih imen),
socialne zvrsti jezika (knjižni jezik in podrobno narečja),
kje vse lahko govorimo narečno (v domačem okolju)
kdaj oz. pod katerim pogojem lahko govorimo NPR: štajersko narečje v ljubljani (če nas le-ti razumejo, drugače ne)
 
Drage moje sotrpinke,
tudi jaz ne vem, kaj se dogaja s to komisijo PLUŠKO(tega sploh ni bilo;nadomeščala ga je ena druga, katere si žal nisem zapomnila imena), PAČNIK, DEGAN KAPUS
Verjetno imajo to delo, ki ga opravljajo izven delovnega časa, zeloooo dobrooo plačano, kajti sama sem bila na vrsti bolj zadaj in vem, da tiste pred menoj niso opravile izpita. NOBENA ni zadovoljila komisije. Vse bi bilo v redu, če si nas gospe ne bi privoščile na račun podvprašanj, katrih odgovorov ni nikjer za zaslediti.
V pravilniku pod 27. čelenom piše, da izpit ne sme biti daljši od 15 minut, mene je pa samo zakonodajo spraševala toliko časa in ko sem že odgovorila na vprašanje, me je zelo rada zmedla s podvprašanjem in me prav zmagoslavno gledala. Dobila sem občutek, da so se gospe odločile, da TISTEGA USODNEGA 19.10. ne naredi nihče. Žal mi je le zato, ker sem se toliko učila, zdaj pa bom morala spet pred komisijo in močno, res močno upam, da dobim kakšne prijetnejše ljudi v komisiji, katerim bo v interesu, da nam podelijo ta potrdila, ker me zdaj zelo skrbi in imam občutek, kot da tega izpita ne bom nikoli naredila, saj sem pred to komisijo dobila občutek, kot da sem največji butelj na svetu.
Zanima me na podlagi katerih kriterijev komisija ocenjuje nastop, koliko je potrebno znati iz določenih področij, da te ocenijo pozitivno?
Če bi se pritoževale ministru, bi nas še bolj j.....,pa še nič ne moremo dokazati. Jaz bi bila bolj vesela, če bi ti izpiti bili v pisni obliki.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

  • Članek
Spoštovani, pošiljamo vam zbir povezav na novice, ki jih lahko sproti spremljate na spletnih...
Odgovori
0
Ogledi
63

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu