19. 10. 2011 - Lamut, Čebular Musar, Naprudnik Praunseis

Trenutno berete:
19. 10. 2011 - Lamut, Čebular Musar, Naprudnik Praunseis

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Pridružen
10. jan 2011
Prispevki
5
Izpraševalci

USTAVA: Nevenka Lamut
ZAKONODAJA: Slavica Čeular Musar
SLOVENŠČINA: Mateja Naprudnik Praunseis


Živjo!

Rok imam 19. 10., prijavila pa sem se konec julija in seveda zabušavala dokler me niso prejšnji teden prijazno presenetili z ministrstva Laie_13.gif No sedaj pa s polno paro naprej, čeprav moram reč, da me je prav malo sssstrah beg.gif Upam, da nam uspe, srečno.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Živjo tudi jaz imam isto komisijo kot ti . Sem Simona Štupuica. Ali morda kar kol veš o tej komisiji? Dobro bi bilo, če bi bile na vezi, se strinjaš.

Lp, Simona
 
Živjo Simona!

O tej komisiji vem samo to, kar sem prebrala na forumu, in sicer, da so prijazne in da pomagajo JC_gimmefive.gif No, malo sem pobrskala za vprašanji, ki so jih zastavljale do sedaj, za slovenščino pri Neprudikovi jih je kar nekaj, npr. vidne prvine govora kar velikokrat, pa sklanjanje ž. imen, malo poglej... Za zakonodajo (Lamut) malo manj, npr. delovna in učna obveznost učitelja, pa izgleda, da ima rada ocenjevanje... No pri Čebularjevi sem videla, da je spraševala tudi okoli konvencije... Malo si poglej tukaj na forumu, mogoče dobimo kaj podobnega. Ob kateri uri pa imaš? Meni so dali ob 16.30. Lp
 
Živjo!

Hvala za odgovor. Jaz imam pri tej komsiji dan prej in sicer 18.9 ob 16.30. Iz katere smeri pa si, jaz sem iz matematike. A si se že veliko učila? Dobro bi bilo, če bi mi dala email, mij je [email protected].

lp, simona
 
Opravila, hvala Bogu! grin.gif

Komisija se je malo zamenjala, za ustavo ni bila ga. Čebular Musar, ampak en gospod, žal pa sem pozabila njegov priimek.

ustava:
- simboli EU, simboli RS; ali je slovenska zastava lahko tudi brez grba (je, ampak narodna, ne državna, tako piše v ustavi, vendar tega 99% Slovencev ne ve shock.gif :) )
- vlada: kdo jo sestavlja, kako se izbere predsednik vlade, ministri; koliko jih je, kaj pomeni minister brez listnice (brez finančnih sredstev) ...
- pravica otrok do izobraževanja...
Zakonodaja:
- učiteljeva priprava na pouk (sprotne, letne priprave), kaj je najbolj bistveno v pripravah (cilji, razporeditev snovi), koliko časa se hranijo (do konca leta; 31. avgust)
- sodelovanje s staši: formalno, neformalno, oblike, katero se meni zdi pomembnejše...
- učbeniški sklad...

slovenščina:
- naglasi: označevanje naglasov, kako izgovarjamo e pred r-jem, o in e v prevzetih besedah (vse ozko), kako je s polglasnikom v sklonskih oblikah (se izgubi; pes, psa), kateri samoglasnik se najožje izgovarja - polglasnik, kako izgovarjamo naslonko v (skupaj z besedo; ne v sobi, ampak usobi), katere besede še izgovarjamo tako; kratke veznike in še nekaj
- ločila: kako vse jih lahko delimo, pomišljaj (vedno nestičbo ločilo, razen, kadar označuje OD DO ), dvodelna ločila našteti; kako rečemo drugače narekovaju (navednice)
- sklanjanje: mati (važen je tožilnik), kako se imenujejo besede kot so mati, hči, ki imajo v drugih sklonskih oblikah drugačno "obliko"...


Lp in veliko sreče vsem
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

  • Zaklenjeno
Datum izpita: 21. jun 2023 Ura izpita: 16.00 Področje v šolstvu: osnovna šola Strokovni...
Odgovori
0
Ogledi
661
  • Zaklenjeno
Datum izpita: 22. maj 2023 Ura izpita: 15.15 Področje v šolstvu: osnovna šola Strokovni...
Odgovori
0
Ogledi
769
  • Zaklenjeno
Datum izpita: 12. jun 2023 Ura izpita: 15.30 Področje v šolstvu: poklicne in strokovne šole...
Odgovori
0
Ogledi
536
  • Zaklenjeno
Datum izpita: 9. maj 2023 Ura izpita: 15.45 Področje v šolstvu: vrtec Strokovni naziv...
Odgovori
0
Ogledi
683

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu