SIO 16. Dnevi elektrotehnike

Trenutno berete:
SIO 16. Dnevi elektrotehnike

Vsak dan do petka, 12. 5., med 9.00 in 13.00 ter v nedeljo, 14. 5. 2017, med 11.00 in 18.00 se lahko v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki udeležite 16. Dnevov elektrotehnike, ki jih organizirajo v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Ogledate si lahko interaktivne predstavitve sodobnih tehnologij, ki so jih pripravili raziskovalci, učitelji in študenti Fakultete za elektrotehniko UL. Videli boste robotski voziček Cybathlon, avtonomni mobilni sistem Pioneerse, usmerjeni zvočnik Acuspadese, se preizkusili v možganski telovadbi, virtualnem studiu in poskusu merjenju sile ter obarvali magnetno polje. Predstavljene so tudi mobilne aplikacije (Bicikelj, RTV4D, Komunikator), video igre in delovanje optičnega vlakna, govorimo tudi o električnem kolesu spremenjenim v mikro elektrarno, domu na dotik in sončnih celicah.

V nedeljo, 14. 5., vas ob 14.00 vabljeni na predavanje prof. dr. Matjaža Mihelja z naslovom »Robotske asistenčne tehnologije in koncept robotskega invalidskega vozička«. Predstavljen bo koncept robotskega invalidskega vozička, ki omogoča električno mobilnost in premagovanje najpogostejših urbanih ovir, kot so klančine in stopnice.

Podrobnejši opis demonstracij je objavljen na spletni strani.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu