14. okt 2025 ob 15.00 - mag. Mateja Kozlevčar, Nataša Babnik, Alenka Tominšek

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
5
Datum izpita: 14. okt 2025
Ura izpita: 15.00

Področje v šolstvu: vrtec
Strokovni naziv: Pomočnik vzgojitelja

Izpraševalec za zakonodajo: mag. Mateja Kozlevčar
Izpraševalec za ustavo: Nataša Babnik
Izpraševalec za slovenščino: Alenka Tominšek

Prijava poslana dne: 16. sep 2025
Potrditev prijave dne: 17. sep 2025
Obvestilo o izpitu dne: 24. sep 2025

Vprašanja:
Uprava RS
1. Predsednik RS in njegove naloge
2. Delitev oblasti
3. Varstvo osebnih podatkov
Zakonodaja v vrtcih
1. Kaj je ZOFVI in zakaj je pomemben za vrtce , kaj tebi pomaga ZOFVI
2. Kakšen je delovni čas vzgojitelja in pomočnika vzgojitelja in kako se evidentira delovni čas?
Slovenščina
1. Katere priročnike poznaš v slovenskem jeziku?
2. Kako delimo ločila? To nisem vedla točno so stična, nestična, končna, nekončna, dvodelna, enodelna
3. Kdaj uporabljamo predlog S/Z
Povedla sem, da pred vsemi zvenečimi zvočniki- žaba gode džez zvočniki- mlinarjev , samoglasniki- a,e,i,o,u uporaba Z in S nezvenečimi zvočniki- ta suhi škafec pa pušča.
Pa je pokimala.
Za slovenščino nisem vedela ali govorim prav , ker mi ni dala nič vedeti, pri drugih brez problema pomagajo.

Če vas karkoli še zanima lahki vprašate z veseljem povem:)
Sem pa naredila jupii:)

Morem priznati, ker še delam imam otroka in obveznosti sem vsak dan, ko bil čas namenila po 2 uri. Med vikendom cel dan intenzivno sem se učila zadnje štiri dni pred izpitom :) Ampak so bila vredu vprašanja in ni tako strašno.

Hvala vam. Koliko časa ste pa čakali na datum od prijave? Imate kje vprašanja od zakonodaje? na mladem učitelju ne najdem.. vidim od ustave in slo, od zakonodaje le nekaj. Hvala :)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

• Zaklenjeno
Datum izpita: 23. okt 2025 Ura izpita: 15.00 Področje v šolstvu: osnovna šola Strokovni...
Odgovori
0
Ogledi
604
  • Zaklenjeno
Datum izpita: 1. okt 2025 Ura izpita: 15.30 Področje v šolstvu: vrtec Strokovni naziv...
Odgovori
4
Ogledi
954
  • Zaklenjeno
Datum izpita: 2. okt 2025 Ura izpita: 16.30 Področje v šolstvu: vrtec Strokovni naziv...
Odgovori
0
Ogledi
443
  • Zaklenjeno
Datum izpita: 2. okt 2025 Ura izpita: 15.00 Področje v šolstvu: osnovna šola Strokovni...
Odgovori
0
Ogledi
586
  • Članek Članek
Na terciarni ravni se v tekočem študijskem letu izobražuje približno 3.600 študentov več kot v...
Odgovori
0
Ogledi
92
Na podstrani Vlade RS so med 18. in 24. majem 2026 objavljena sporočila za javnost o sklepih...
Odgovori
0
Ogledi
106
  • Članek Članek
Za pot v službo, šolo, po opravkih in podobne poti je lani več kot tri četrtine oseb največkrat...
Odgovori
0
Ogledi
196

Učitelnik

Digitalne vsebine za strokovni razvoj učiteljev

Ogled Učitelnika

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Nazaj
Na vrhu