11. 1. 2011 - Pačnik, Pluško, Pezdirc

Trenutno berete:
11. 1. 2011 - Pačnik, Pluško, Pezdirc

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Ja srednješolska zakonodaja.
Upam, da imaš prav, da ne bo panike. Polno vsega je, pa mi je malo panika, da ne bom vsega skupaj pomešala ali pa pozabila. Upajmo, da bo šlo. scare.gif
 
Tudi jaz imam to komisijo.
sem že bila enkrat na SI pa mi ni uspelo narediti ustave, tako da imam aslednji teden samo ustavo. Je katera kje zasledila vprašanja Mojce Pačnik?

lp, pa dobro naj vama gre učenje :)
 
Hoj!

Ne vem za vprašanja, vendar lahko pričakuješ nivo primeren komisiji za srednješolsko izobraževanje. Najbolje da zbereš vprašanja drugih izpraševalcev, ki so v preteklosti bili v taki komisiji, nato izluščiš katera vprašanja se podvajajo in tako počasi prideš do bistvenih vprašanj. Dobro je tudi malo poguglati kaj je izpraševalec, s čim se ukvarja, na katerem področju dela,itd. Seveda pa je treba biti še vedno previden in ne lahkomiselen.

Lp
 
Cici, kaj si imela takrat drugo komisijo? Kakšna vprašanja pa si imela?
Jaz tudi nisem nikjer zasledila nobenih vprašanj.
Strigim 19 je dal/a dober nasvet, namreč vprašanja se po večini ponavljajo pri vseh komisijah; so več ali manj enaka. Upam, da bo naša komisija tudi zastavljajla taka vprašanja :)

Lp, se vidimo na izpitu :)
 
Nisem imela iste komisije. Spraševali so me pa podobna vprašanja, kot so na intenretu. Neslo me je to, da so hoteli zelo natančne izraze. Ko me je vprašala, kako se financira država, sem hotela razlagati o trošarinah in ddvju in dohodnini in carini ... ona pa je želela slišati tisto, kar piše v ustavi.
Tako da sem ugotovila, da je zelo pomembno, da se ne naučiš povedati po svoje, s svojimi besedami, ampak tako, kot je napisano ...
Zdaj sem si pa poleg vprašanj, ki sem jih našla na tem forumu, sprintala še katalog znanja, ki je potreben za izpit. tam so napisani vsi cilji, po mojem mnenju vsa vprašanja, ki ti jih lahko zastavijo ... tako da sem se zdaj lotila študirati še po njih ...

dobro študirajte :)
 
Sem slišala za to ja, da se včasih pičijo v točno določeno besedo in jo hočejo slišati. Samo se mi ne zdi smiselno, da se greš na pamet vse učit, se mi zdi bolj pomembno, da razumeš za kaj se gre, pa da veš o čem govoriš. Tudi pri zakonodaji, se mi zdi butasno, da se grem npr. vse cilje izobraževanja na pamet napiflat, osebmo mi je bolj važno, da vem o čem zakon ali pravilnik govori in da vem, ko bom kaj rabila, v kateri zakon grem to pogledat in kje kaj najdem. No to je moje osebno mnenje, očitno pa komisija gleda na to drugače :)

pridno se učite, se vidimo naslednji teden, lp
 
juhuuuu RESENA!!!!

vprasanja:
Ustava:
katere veje oblasi poznamo
vse o drzavnem zboru, kako vpliva drzavni svet za sprejemanje zakonov
kateri akt govori o otrokovih pravicah in kdaj je bil sprejet
kdaj se lahko odvzame otroka starsem in v katerem postopku
zadnjega pa ne vem tocno, ker ga tudi tam nisem vedela. Nekaj v zvezi z vrstami zakonodajnih aktov (dva sem vedela - primarna in sekundarna zakonodaja, potem pa sta se bila dva, ki jih nisem vedela in se tudi vec ne spomnim kaj je bil pravilen odgovor)

Zakonodaja:
vodstvo sole
strokovni organi v soli
otroci s posebnimi potrebami in kaksne so prolagoditve pri maturi

Slovenscina:
kdaj zacnemo govoriti o knjiznem jeziku
4 pomembni protestanti
uporaba pike (sticnost, skladnost...)
velika in mala zacetnica (kako pisemo praznike, katere izjeme poznamo, kdaj pisemo Sizifovo delo in kdaj sizifovo delo...)

Komisija je ful super. Zelo pomagajo in iscejo splosno znanje. Ne zapikajo se v podrobsnoti, pomembno je da stvari razumes in ne da se jih na pamet na ucis!
Upam da vam bo kaj pomagalo!
 
jeeee, tudi meni je uspelo. res so bili prijazni. no, vsaj tista za ustavo, z drugima dvema itak nisem imela prav veliko kontakta.
vprašanj pa ne bom pisala na forum, ker itak ne vem, kdo je bila spraševalka - so nekaj zamenjali ...
strigim19, kako je šlo tebi?
lp
 
Jupi, tudi meni je uspelo uspešno opraviti izpit JC_goody.gif
Vprašanja pa sem zapisala pod posameznimi izpraševalci in upam, da bodo komu v pomoč.

Komisija je bila zelo ok! Lp
 
Hojla vsem!

Po moje smo vsi naredili. Jaz sem in tista pred mano tudi.

Veliko uspeha vsem prihodnjim kandidatom.

Lep pozdrav!
 
Da, opravljali smo str. izpit za srednješolsko raven. Ampak Pluško je bil tudi enkrat prej že v komisiji za vrtce. Če koga zanima lahko v rubriki gradivo - zapiski kandidatov najde vprašanja in odgovore za splošno šolsko zakonodajo in srednješolsko zakonodajo. Tam so vsa vprašanja in odgovori podani natančno po zaporedju kot je v katalogu znanj. ZOFVI (27.10. 2010)

Lep pozdrav!
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu