- Prispevki
- 5.575
Nazadnje urejeno:
V Žurnalu je bil objavljen članek Služijo na račun šolarjev, kjer se omenjajo določena podjetja, ki bajno služijo s storitvami, ki jih nudijo šolam. Torej služijo na račun javnega denarja.
Pred nekaj tedni se je namreč tudi pri nas doma znašla ponudba za naročilo teh storitev in sem bil kar malo presenečen. Na šoli, kjer poučujem, tega sicer ne uporabljamo, ampak mi nekako način ni preveč všeč, saj menim, da se zaupanje med staršem in otroci mora zgraditi na drugačen način in ne z nadzorom preko neke aplikacije.
Zanima me predvsem to, če držijo dejstva, kot jih navajajo pri enem od ponudnikov tovrstnih storitev:
V oči bode dejstvo, da je zadeva postavljeno izredno komercialno, kar je logično, glede na to, da gre za zasebnega ponudnika. Pravijo, da ni denarja (Po odločitvi sodišča grožnje s 5 % nižanjem plač), po drugi strani pa ga imamo za financiranje zasebnih podjetij.
Pred nekaj tedni se je namreč tudi pri nas doma znašla ponudba za naročilo teh storitev in sem bil kar malo presenečen. Na šoli, kjer poučujem, tega sicer ne uporabljamo, ampak mi nekako način ni preveč všeč, saj menim, da se zaupanje med staršem in otroci mora zgraditi na drugačen način in ne z nadzorom preko neke aplikacije.
Zanima me predvsem to, če držijo dejstva, kot jih navajajo pri enem od ponudnikov tovrstnih storitev:
- Odpravili boste nepotrebno administracijo. Učitelji bodo lahko spet pedagogi in ne več administrativni delavci.
- Olajša delo učiteljem in razrednikom. Tudi do 103 ure manj administrativnega dela vsako šolsko leto.
- Omogoča hitrejšo, enostavnejšo, bolj osebno komunikacijo s starši.
- Na šoli boste postavili en sistem, eno bazo podatkov, ki omogoča upravljanje vseh ključnih procesov v šoli.
- Staršem je na voljo preprosto spletno orodje, kjer lahko spremljate ključna področja (ocene, izostanke, domače naloge, pripombe, pohvale ipd.) in dobite celotno sliko o dogajanju vašega otroka v šoli.
Poleg tega je za starše na voljo učnikovito SMS ali e-mail obveščanje o ocenah, izostankih, pohvalah, pripombah in domačih nalogah, da boste lahko na pravi način motivirali vašega otroka in ukrepali takrat, ko je potrebno in ne takrat, ko je prepozno.
V oči bode dejstvo, da je zadeva postavljeno izredno komercialno, kar je logično, glede na to, da gre za zasebnega ponudnika. Pravijo, da ni denarja (Po odločitvi sodišča grožnje s 5 % nižanjem plač), po drugi strani pa ga imamo za financiranje zasebnih podjetij.