Novice iz medijev

Novice iz raznih medijev (s povezavami na celotne članke)

Članki Mladi učitelj

Strokovni članki za učitelje in mlade strokovne delavce – razmisleki o šolstvu, praksi, strokovnem razvoju in izzivih v razredu.
Teme
17
Prispevki
17
Teme
17
Prispevki
17
Pišem vam v upanju, da mi boste morda napisali kakšno spodbudno besedo. Vem, da ste po izobrazbi pedagoginja in profesorica in da ste dve desetletji delali na šoli. Zato verjamem, da boste začutili mojo stisko. Tudi jaz sem učiteljica na osnovni šoli in mati dveh otrok, poročena. Ko sem še študirala, sem komaj čakala, da stopim v razred in začnem poučevati. Kot verjetno sami veste, je že po prvih mesecih sledil hud padec na realna tla. Poklic, ki ga doživljaš kot poslanstvo, lahko hitro postane nočna mora. Nenehni pritiski vodstva, staršev, nerazumevanje v zbornici za mojo stisko in domače obveznosti so me prignali tako daleč, da vam zdaj pišem. Občutek imam, da se utapljam. Sama sebe bodrim, da bo bolje, a kaj, ko čutim, da nikjer ne...
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavlja rezultate javnega razpisa "Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju". Predmet javnega razpisa so spodbude za zaposlitev mladih, namenjene povečevanju zaposljivosti mladih iskalcev prve zaposlitve in brezposelnih mladih od 15 do vključno 29 let na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju. Gre za zaposlitev, ki mladim prinaša možnost za pridobivanje kakovostnih delovnih izkušenj, znanj in kompetenc mladinskega delavca, za mladinski sektor pa predstavlja prispevek k rednim dejavnostim organizacij v javnem interesu v mladinskem sektorju na področju mladinskega dela ter k izboljšanju kakovosti mladinskega dela. Cilj javnega razpisa je spodbuditi in...
V 2017 je internet uporabljalo vsak dan ali skoraj vsak dan 68 % 16–74-letnikov. 30 % oseb, starih 16–74 let, je e-veščine obvladovalo zelo dobro. Med upokojenci je bilo takih, ki so bili brez e-veščin, 56 %, med brezposelnimi pa 26 %. Ustvarjaj, povezuj in širi spoštovanje: prijaznejši internet se začne s teboj. S to mislijo zaznamujemo letošnji 6. februar, dan varne uporabe interneta. Namen tega dneva je spodbuditi uporabnike interneta k ustvarjanju prijaznejšega interneta in k spoštljivemu komuniciranju prek interneta, kar je posebej pomembno zaradi lažnih novic, fake news, spletnega trpinčenja in nadlegovanja. V prvem četrtletju 2017 je internet uporabljalo vsak dan ali skoraj vsak dan 68 % 16–74-letnikov (v EU-28: 72 %)...
MIZS obvešča, da je v pripravi izvedbeni načrt Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–2020. Vabijo vas k posredovanju predlogov projektov. Rok 9. 2. 2018. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvešča, da je pričelo s postopki priprave novih predlogov za vključitev v INOP, za obdobje izvajanja 2018 - 2022 na sledečih prednostnih oseh: - Prednostna os 9: Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine. Okvirna višina sredstev je 280.000 EUR. - Prednostna os 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost. Okvirna višina sredstev je 5.726.000 EUR. Vabijo vas, da jim na priloženem obrazcu najkasneje do petka, 9. 2. 2018 do 14. ure, posredujete predloge načrtov izbora...
V ponedeljek bodo stavkali policisti, za katere pa v času stavke veljajo omejitve. Te veljajo tudi za stavkajoče v zdravstvu in socialnemu varstvu, ki bodo za dve uri stavkali v torek. Zelo obsežna bo sredina stavka šolnikov, ki pa obljubljajo, da bo za otroke, ki bodo prišli v šolo ali vrtec, poskrbljeno. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: 24ur.com, 24ur.com
Glavi stavkovni odbor Sviza je z današnjo sejo sklenil priprave na splošno stavko v vzgoji in izobraževanju, ki se bo začela 14. februarja ob 12. uri na Kongresnem trgu, je po seji izjavil glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Shoda se bo udeležilo okoli 15.000 ljudi, stavke pa več kot 37.000 zaposlenih v vrtcih in šolstvu, je povedal. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Siol.net, siol.net
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 5. 2. 2018 objavljen predlog predpisa Zakon o spremembi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Komentar lahko oddate do 12. 2. 2018. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 5. 2. 2018 objavljen predlog predpisa Odredba o sprejemu izobraževalnih programov poklicnega ter srednjega strokovnega izobraževanja. Komentar lahko oddate do 9. 2. 2018. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si
Skladno s koledarjem splošne mature so državne predmetne komisije določile tematske sklope za splošno maturo 2019. Tematski sklopi za posamezen predmet so objavljeni na spletni strani (www.ric.si); do njih pridete tako, da izberete: splošna matura predmeti v sezamu predmetov izberete želeni predmet tematski sklop 2019 Za hitrejši dostop so v spodnjem seznamu zbrane povezave na vse tematske sklope, razpisane za leto 2019: francoščina glasba italijanski kot maternščina italijanščina kot tuji jezik latinščina madžarščina kot drugi jezik (dvojezična slovensko-madžarska gimnazija) madžarščina kot maternščina slovenščina slovenščina kot drugi jezik (dvojezična slovensko-madžarska gimnazija) slovenščina kot drugi jezik (gimnazija z...

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Nazaj
Na vrhu