Mlekarna Celeia in kmetijsko ministrstvo v projektu ozaveščanja mladih o pomenu kakovostne prehrane.
Manj kot polovica slovenskih otrok redno zajtrkuje, ko jedo, pa so njihovi obroki osiromašeni ter s preveliko vsebnostjo maščob in sladkorjev, potrjujejo raziskave. Takšen način prehranjevanja pa pogosto vodi v najrazličnejše zdravstvene težave. Ker se navade iz otroštva ohranjajo tudi v odrasli dobi, je nujno ukrepati že danes, poudarjajo prehranski strokovnjaki.
Piše: Marjeta Šoštarič
Več na http://www.delo.si/novice/slovenija/zivila-visje-kakovosti-za-malico-otrok-v-vrtcih-in-solah.html
Manj kot polovica slovenskih otrok redno zajtrkuje, ko jedo, pa so njihovi obroki osiromašeni ter s preveliko vsebnostjo maščob in sladkorjev, potrjujejo raziskave. Takšen način prehranjevanja pa pogosto vodi v najrazličnejše zdravstvene težave. Ker se navade iz otroštva ohranjajo tudi v odrasli dobi, je nujno ukrepati že danes, poudarjajo prehranski strokovnjaki.
Piše: Marjeta Šoštarič
Več na http://www.delo.si/novice/slovenija/zivila-visje-kakovosti-za-malico-otrok-v-vrtcih-in-solah.html