SIO Zbornik mednarodne konference o poučevanju o podnebnih spremembah

Trenutno berete:
SIO Zbornik mednarodne konference o poučevanju o podnebnih spremembah

Društvo učiteljev geografije Slovenije je uspelo mednarodni konferenci dodati še tiskano obliko zbornika. V njem so poleg vnaprej poslanih strokovnih prispevkov tudi zaključki konference, ki dajejo smernice za razvoj pouka o podnebnih spremembah.

Soorganizatorji: konference so bili Ministrstvo za okolje in prostor, Občina Komen in Osnovna šola Komen. V zborniku, ki ga je uredil in oblikoval Mirsad Slorupan, je 287 strani strokovnega besedila in program konference. Svoje izkušnje je v obliki recenziranih prispevkov predstavilo 38 učiteljev.

Uvod Podnebne spremembe in vloga lokalne skupnosti je prispeval dr. Mitja Bricelj z MOP RS. Evropske makroregionalne strategije za nove generacije je predstavila Andreja Jerina, nacionalna koordinatorka makroregionalnih strategij EU, Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Mladi in prilagajanje na podnebne spremembe je bil naslov predavanja dr. Metke Gorišek, državne sekretarke, MOP RS.

Mednarodni prispevek so bili referati Izobraževanje za upravljanje z vodnimi viri, obalo in morjem – prof. Michael Scoullos, Globalno partnerstvo za vode Sredozemlja, predsednik/GWP MEDITERRANEAN, Grčija; Sodelovanje z mladimi v porečju Donave – Susanne Brandstetter, Mednarodna Komisija za varstvo reke Donave, vodja sodelovanja z javnostjo, Avstrija; Vloga Parlamenta mladih Savskega porečja – Dragan Željko, Mednarodna komisija za Savski bazen, izvršni sekretar, Hrvaška; Lažne novice in resničnost o podnebnih spremembah in globalnem segrevanju – dr. Renato R. Colucci, ISMAR Trst.

Poleg učiteljev so referate prispevali predavatelji Oddelka za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo UL, Zavoda za gozdove Slovenije, Visoke šole za varstvo okolja Velenje in Agencije RS za okolje.

DUGS se že pripravlja na izvedbo naslednje mednarodne konference, 4. in 5. junija 2021, z naslovom “Trajnostni razvoj v pokrajini”.

Konferenca je oblikovala tudi usmeritve in izbrala poudarke za pouk.

Zbornik na platnicah sporoča tudi to, da je konferenca potekala spletno.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu