Zaposlitev za več kot 100 %

Prispevki
119
Področje
Osnovna šola
Pozdravljeni, prosim za odgovor oz. usmeritev, kje naj iščem informcijo.
Zanima me, ali se sme učitelj, ki je zaposlen za polni delovni čas (v podaljšanem bivanju), zaposliti še za 6 ur na teden na drugi šoli (poučevanje slovenščine).
 

Andrej

Osebje foruma
Moderator
Prispevki
260
Naziv
profesor
Pozdravljeni,

žal nisem čisto prepričan glede tega, ampak upam, da vas vsaj malo usmerim. Sicer to morajo vedeti na šoli, kjer bi vas želeli zaposliti.

Preverite Predpisi Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI) (124. člen), tudi Predpisi Kolektivna pogodba za dejavnost vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji (KPVIZ) in Predpisi Zakon o delovnih razmerjih.

Če se prav spomnim, ste lahko zaposleni skupno največ 120% oz. dodatnih 8 ur. Preverite tudi tukaj: http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/razpisi/Strukturni_skladi/Novo_Odgovori_na_najpogostejsa_vprasanja_6.doc

Lep pozdrav.
 
Prispevki
25
Področje
Osnovna šola, Gimnazija
Zaposlitev je lahko maksimalno do 120 %. Vendar pa je tudi takole: polni delovni čas za OPB je 25 pedagoških ur, za slovenščino pa 21, če bi torej gledali 20 % za poučevanje slovenščine, je to 4,2 ure, tako da je to še nekaj, kar je potrebno preveriti/upoštevati.
 
Prispevki
6
Naziv
dipl. vzgojitelj
Zavod
Področje
Vrtec, Osnovna šola, Šola za otroke s posebnimi potrebami
Če imate 25 ur opb-ja lahko sprejmete natanko 4 ure slovenščine do 120 procentov. To je maximum. Boste pa težko oddelali še preostala dva stebra delovnega časa učiteljev. Je pa še varianta, da si date nekaj ur pouka v 3. steber in dobite nižje plačilo. Vsekakor če ne presežete procentov pa ste lahko zaposleni na dveh šolah.
 
Prispevki
6
Naziv
dipl. vzgojitelj
Zavod
Področje
Vrtec, Osnovna šola, Šola za otroke s posebnimi potrebami
Popravek...ne pouka, podaljšanega bivanja.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu