Zaposlili bodo 300 učiteljev

Trenutno berete:
Zaposlili bodo 300 učiteljev

Finančna perspektiva do leta 2020 predvideva okoli 300 pripravniških mest v vrtcih, šolah in srednjih šolah.

Šolsko ministrstvo, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, bo za zaposlovanje pripravnikov v naslednjih petih letih namenilo okoli pet milijonov evrov. "V naslednji finančni perspektivi, torej do leta 2020, bo v ta namen na voljo 5.400.000 evrov, od tega jih bo 80 odstotkov iz Evropskega socialnega sklada, ostalo je slovenska soudeležba," pojasnjujejo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Več na izvorni strani Zaposlili bodo 300 učiteljev
- - -
Piše: I. H. | Vir: zurnal24.si
 
Prispevki
12
Naziv
prof. razrednega pouka
Zavod
nikjer
Področje
 1. Osnovna šola
Fajn, toda ali bo to plačano pripravništvo? Poleg tega pa, kaj bo s tistimi učitelji, ki že sedaj nimajo zaposlitve pa ustrezajo vsem pogojim, vključno z opravljenim strokovnim izpitom? Bodo ti novi pripravniki, zlasti če bo pripravništvo plačano, te omenjene učitelje z vsemi pogoji, izpodrinili in prej prišli do zaposlitve? Naj raje uvedejo kakšen sistem, kjer ne bodo na nabo diplomirani, magistrirani učitelji prej dobili delo kot tisti, ki na to čakajo po 5, 10 let!
 
Prispevki
55
x-tina25, to se tudi sama sprašujem ... Pa ne me narobe razumet, seveda morajo novi diplomanti opraviti pripravništvo (super, če bo plačano, jaz sem imela volontersko prip.), ampak kaj pa z nami? Strokovni izpit sem opravila junija 2014 in od takrat iščem zaposlitev, a žal neuspešno.
 
Prispevki
45
Področje
 1. Osnovna šola
x-tina25 in sarita... jaz sem pridružujem vajinemu razmišljanju... opravljala sem volontersko pripravništvo, čeprav vem, da bi zagotovo dobila plačano pripravništvo, če bi se upoštevalo povprečje ocen in če bi ta možnost sploh obstajala, prav tako imam strokovni izpit, pa vendar še vedno neuspešno iščem službo. Poslala sem približno 60 ponudb in prošenj. Ne vem kaj še naj storim. Hkrati pa se bojim, da me bo generacija "sošolcev", ki so na faksu bluzili, dohitela in ne samo, da bodo dobili plačano pripravništvo, na koncu bodo še službo dobili prej kot mi.
 
Prispevki
42
Zavod
/
To tudi mene zanima ... kaj bo z nami, ki smo pripravništvo že opravili in to volontersko? Cele dneve smo garali - zjutraj v šoli, popoldan pa smo si verjetno morali vsi prislužiti tudi kakšen košček kruha na drug način ... A mi se bomo pa lahko pod nosom obrisali?

Po drugi strani pa sem seveda vesela za tiste, ki so šele diplomirali in bodo imeli boljše pogoje kot mi ...
 
Prispevki
12
Naziv
prof. razrednega pouka
Zavod
nikjer
Področje
 1. Osnovna šola
Tocno to...in cedalje bolj vidim, da novi ucitelji prej dobijo sluzbo kot pa mi, ces oni so direkt iz faksa, vec znanja, vec "svezine"...ko si pa nekaj casa doma pa misljo, da nisi za nobeno rabo vec. Ko se blizas enkrat proti 30, pa itak ze "sumijo", da bos mogu met v kratkem otroke, ce jih hoces met in itak se tok slabs, se prej odpades...v vrtcu nas z razrednim poukom itak ne marajo, tud ce mas kaksno prekvalifikacijo ne pride v postev...odpret neki svojega v nasih casih pa itak neves v kaj se spuscas..v kaksnih trgovinah, proizvodnji itak se zraven ne prides...gostinstvo pa pac je vedno na voljo, pa se to zbirajo le najboljse in tiste z izkusnjami in ce te to delo od vsega najmanj veseli, se tudi zelo tezko vklopis in ustrezas zahtevam...pac tok let solanja in truda pa nazadnje te ze za cistilko ne marajo, kaj sele za sank. Itak bi najraj vidli, da imas status studenta, ali pa da te placuje preko pogodbe, oei kateri gres sam sebi v minus. Torej kaj naredit? Ze zdavnaj bi mogl uvest nek sistem zaposlovanja v solstvu, ki bi bil pravicen za vse!!!
 
Prispevki
33
Področje
 1. Osnovna šola
Mislim, da se jim je zmašalo!!! 11 let delam v šolstvu, skoz za določen čas, po 10 m, pol spet doma... in čakam, da bo šel kdo v penzijo, da bi imela končno vsaj MOŽNOST kandidirat za NDČ. No, zdej vidim, da lahko grem samo še v penzijo!!! V 2017 bi šle dve v moji občini v penzijo, po tihem sem računala na to... zdej se lahko samo še obrišem od nosom.
Mladini privoščim, samo pozabli so na ene par sto učiteljev, ki imamo diplome že dolo let in životarimo. Životarijo pa tudi naše družine, ker mi smo vsi 30, 35+ ali celo 40!!!!
Ni kaj, eu projekti in naši vsi samo kimajo... ma da bi predlagali kaj boljšega pa ne.
 
Prispevki
2
Naziv
profesorica razrednega pouka
Področje
 1. Osnovna šola
Super Nina!! Treba je kaj ukrenit, ni dovolj samo "jamrati".
Jaz sem ena tistih, ki še nima pripravništva in naj vam povem, da nam nič kaj ta razpis situacije ni olajšal. Mogoče je to olajšanje za tiste, ki imajo veze in poznanstva, za vse ostale pa je nastala situacija enaka, kot za vas, če ne še slabša saj se ne moremo niti prijaviti na kakršnokoli delovno mesto kajti vsepovsod zahtevajo strokovni izpit.
SEM ZA! da stopimo skupaj in nekaj ukrenemo! Ampak naj to ne postane protestiranje proti specifično temu razpisu ampak na splošno, da nam omogočijo iskanje zaposlitve in se naj nehajo delati norca iz nas.

Lp,
Nuša.
 
Prispevki
33
Področje
 1. Osnovna šola
A mi lahko napiše kdo, kako je bilo na tem posvetu prejšnji petek. Zanima me kolk je blo folka, do kdaj je trajalo, ali so bili tam tudi starejši, ki so projekt izpodbijali, ali so prišli do besede? Gremo v večjih... in želimo biti čimbolj pripravljeni :)
 
Prispevki
86
Mato, greste na posvet ta petek na SVIZ? Mi lahko napišeš kaj več o tem, bom objavila v skupini in apelirala na to, da se nas nabere in zbere čim več. Si za?

Lp,
Nina
 
Prispevki
33
Področje
 1. Osnovna šola
Ja obvezno! Jaz že novačim, a sumim, da do tega posveta ne bo prišlo... kar nekaj se nas je prijavilo, a nismo dobili odgovora...

Tako, stvari v šolstvu gredo v smer, ki je skregana z vsako zdravo pametjo!!! Spet se izgovarjajo na EU projekte, nimajo pa enega pametnega predloga za vse tiste, ki že leta čakamo na službe!!! Ne vem, komu to koristi ampak ne more it skozi!!! Gre za diskriminacijo!! Nič nimam proti mladim, ma to kar hočejo izpeljati nas razdeli v 2 skupini, ki med seboj niso v enakopravnem položaju!!
Zato prosim, da razpošljete članek čimvečjemu številu kolegov pedagogov, predvsem brezposelnih.... da jih bo čimveč videlo, kak nateg je to!!
Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

Naše konstruktivne predloge bomo vrgli na mizo v petek 16.10. 2015!!!
Vabilo na informativni posvet za javni razpis »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja«  | MIZS
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

 • Članek
Ministrica za izobraževanje Simona Kustec pred stavko šolstva opozarja na zakonske določbe, da...
Odgovori
0
Ogledi
116
 • Članek
Zaposleni v vzgoji in izobraževanju očitajo oblasti podcenjujoč odnos in ignoriranje njihovih...
Odgovori
0
Ogledi
60
 • Članek
Šole in vrtci bodo 9. marca zaprti, če se vlada in šolski sindikat Sviz ne bosta dogovorila o...
Odgovori
0
Ogledi
152
 • Članek
Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so izglasovali splošno stavko. Glasovanja se je udeležilo...
Odgovori
0
Ogledi
227
 • Članek
Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so se z veliko večino izrekli za izvedbo splošne stavke v...
Odgovori
0
Ogledi
142
 • Članek
Glavni stavkovni odbor Sviza bo popoldne po izredni seji sporočil, kako so se člani sindikata in...
Odgovori
0
Ogledi
233
 • Članek
Glavni odbor Sviza je soglasno sklenil, da bo prihodnji teden potekalo izrekanje članstva o...
Odgovori
0
Ogledi
180

Zadnji prispevki

Na vrhu