Zamaknitev pripravništva

Trenutno berete:
Zamaknitev pripravništva

Pridružen
8. jul 2013
Prispevki
29
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
Od kje pa te informacije, da naj bi bilo prijavljenih manj kot 400? SIcer pa mene nekaj drugega tudi zanima ...Ali je možno, da npr. začneš s pripravništvom 14 dni kasneje kot 1.3? Se da malo premaknit ali ne?
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

To sem že sama spraševala ga. Jenko in mi je odgovorila da ne.

Mislim pa, da glede na to, da še sploh nismo dobili odgovorov, se bo ta datum verjetno zamaknil.
 
Al bo pa obstal :/ Sam to je ful mal časa drugače. Nevem zakaj ne smemo zamaknit mal, saj lani so nekatere tud mal zamaknile s začetkom pripravništva. Nevem zakaj se tega ne bi smelo. Magar kakšnih 14 dni. Sicer pa tud nevem ali v času pripravništva, vse ure vodiš popolnoma sam, al naredi kaj tudi ona? To ne zna noben povedat. A so kje kakšna navodila?
 
x-tina: svoja vprašanja moraš nasloviti na go. Valerijo. Tukaj vemo samo toliko, kolikor nam povejo na ministrstvu. :unsure: Možno je, da ima vsak razpis svoje pogoje in da se v le-tem ne da zamakniti datuma pričetka pripravništva. Če imaš kakšen poseben osebni razlog, da ne moreš začeti 1., jim to povej, mogoče se pa vseeno da kaj urediti.(y)
Kar se pa tiče samega opravljanja pripravništva pa malo pobrskaj po tem forumu in boš vse izvedela.

Mirne živce in lep pozdrav! ;)
 
Zakaj pa želite zamakniti pripravništvo?

Seveda vseh ur ne odvodiš sam. V času pripravništva si pripravnik :LOL:Torej, tvoj mentor te počasi uvaja v delo. Skoraj 100% ne boš že s 3.3 sama vodila ure, ampak boš najprej (verjetno) hospitirala ali kako drugače pomagala mentorici. Šele nato se bosta zmenili, katere ure boš prevzela, katere teme, itn. Kolikor mi je znano za temo izveš vsaj 2-3 dni prej. Ko si pa enkrat že utečen, pa že približno vidiš katere teme sledijo in kaj te lahko "doleti".

Glede rezultatov: kot rečeno bi naj bili ob koncu tega tedna - torej jutri ali v petek (zelo verjetno). Ni pa to nikakor prepozno, če začnemo z marcem. ;)
 
Srečujemo se z osebnimi težavami (hujša bolezen enega izmed staršev) in ravno v prvem tednu marca ima datum operacije. Sem vprašala gospo Valerijo, če je možno, čakam odgovor, če pa ni, pa pač bom morala začeti 1.3, drugega mi ne preostane.
 
x-tina, želim ti vse najboljše! Naj se vse uredi, tako, da bo prav ;)Srečno!(y)
 
... Ker nisem še nikjer na tem forumu zasledila kakšne take informacije... Ti si prva, ki si to zapisala...
 
Živjo, jaz sem lansko leto opravljala pripravništvo. Začetek pripravništva naj bi bilo 1.2., vendar se ne spomnim ali je v razpisu kaj podrobno pisalo kako in kaj je s tem. Vendar sem jaz začela kasneje kot je bil predviden datum. Na OŠ sem podpisala "pogodbo" o volonterskemu pripravništvu in brez težav začela. Glede nastopov je pa vse odvisno od dogovora z mentorico. Sama sem najprej en teden hospitirala potem pa postopno začela samostojno.
 
katja1310 ...Pa ste se tko zmenile z mentorico ali si tudi kaj javila na ministrstvo? Verjetno si kasneje začela na svojo željo? Joj jaz upam, da se bo dalo malo zamaknit, vsaj za kakšnih 14 dni, pa bo ok. Pa potem izvajaš vsaki dan vse ure ali samo določene?
 
x-tina: moj predlog bi bil, da pogodbo normalno podpišeš, kot da bi začela s 1.3. S svojo mentorico in ravnateljico pa se dogovori, da začneš nekoliko kasneje. Na strokovnega se boš tako ali tako lahko prijavila šele ko boš izpolnjevala vse pogoje. Po mojem mnenju teden ali dva zamaka nihšče ne bo preverjal oz. kompliciral.
 
js sm začela kasnej ker sm mela prj eno službo in nism mogla kr tko jt. tko da sm se z ravnatlco zmenla da jo takt podpiševa k pridm. ne vem pa če se lahko tko zmenš kokr prau frucka. odvisno je tut od šole kjer mislš pripravništvo opravljat pa od tvoje uspešnosti kasnej an kako bojo gledal nate.
 
Tudi jaz bi rada zacela bolj pozno s pripravnistvom..ce je mogoce s 1.4, ker
se ves marec prejemam porodnisko oz.starsevski dodatek,ki pa se mu ne bi
rada odpovedala,saj znasa 251€,medtem ko pri volonterskem pripravnistvu ne bom dobila toliko za malico in potne stroske.. :) Ternutno se
cakam na odgovor iz ministrstva,ce je to mozno.. lp
 
Tudi mene to zanima ...se pravi starševskega dodatka ne morem prejemati, če sem zaposlena kot volonter? Mi niso znali odgovoriti na CSD-ju ...
 
Tudi mene to zanima ...se pravi starševskega dodatka ne morem prejemati, če sem zaposlena kot volonter? Mi niso znali odgovoriti na CSD-ju ...
jaz mislim, da ni težav, ker volonterstvo ni sklenjeno delovno razmerje, nimaš plačanih prispevkov, zavarovanja, nič. In lahko si študent ali zaposlen ali na zavodu in delaš kot volonter.
 
Aha, to so mi rekli tudi na CSD. Če imam plačane prispevke in zavarovanje, potem ne morem dobivati starševskega dodatka. Sonce_rumeno, hvala za odgovor. Vseeno me zanima, če je tu kdo, ki mi lahko iz prve roke potrdi to informacijo.
 
Hvala.
Če ima še kdo podobno situacijo, pa delim še informacije, ki sem jih dobila:
Zadevo sem preverila na ministrstvu in ponovno na CSD. Na ministrstvu so potrdili, kar je že napisala sonce_rumeno: ne sklene se delovno razmerje, nimaš plačanega zavarovanja in prispevkov, ne teče delovna doba. Status osebe ostane torej tak kot prej, zato so tudi na CSD-ju potrdili, da starševski dodatek normalno prejemam do konca, ker bom tudi kot volonterka še vedno brezposelna oseba.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu