Anketa Zakaj ste ali razmišljate, da bi zapustili učiteljski poklic?

Andrej

Osebje foruma
Moderator
Prispevki
528
Naziv
profesor
Spodbuda za anketo je ta članek: Fiziko poučuje inženirka iz Bosne, tehniko učitelj športne vzgoje, matematiko ponekod nihče

Vprašanje je namenjeno učiteljem, ki morda razmišljajo o spremembi oziroma zapustitvi učiteljskega poklica. Delite povezavo vsem zainteresiranim, saj bi želeli zajeti čim večji vzorec. Hvala!

Zakaj ste ali razmišljate, da bi zapustili učiteljski poklic?​

Povezava do ankete: Zakaj ste ali razmišljate, da bi zapustili učiteljski poklic? - 1KA | Spletne ankete

Še QR koda za dostop:
code464900.png

V zgornji zelo kratki in enostavni anketi lahko označite več odgovorov ali dopišete svoje mnenje. Vabimo vas tudi, da z odgovorom na to temo sporočite svoje razmišljanje.

Hvala!

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Nekaj izbranih odgovorov pod točko *Drugo iz ankete:
odnos ravnateja do učiteljev

1. velika količina dela (priprave, poročila, izdelava didaktičnega gradiva...), ki se ga prenaša v domače okolje (preko vseh \"normalnih\" meja). 2. nepojmljivo je, ko ugotoviš, da moraš material, ki ga potrebuješ za izdelavo gradiva, s katerim boš poučeval, financirati sam in svojih osebnih prihrankov (če ni ravno vse iz paprija). 3. kot mlado učiteljico (imam slabe 3 leta delovnih izkušenj) me je presenetilo, koliko dodatnih ur naj bi naredila za 3. steber (250+ ur). na tej točki ti je jasno, da je nekaj močno narobe. poklica in vsega kar pride zraven se šele učim, zraven pa naj prevzamem še ta projekt in tisto dejavnost in krožke in ... da ne govorimo, koliko je pritiska s strani nadrejenih in splošnega šolskega okolja na dodatna izobraževanja... komaj sem zapustila predavalnice in zdaj naj z nasmeškom že iščem nove možnosti izobraževanja?

Zanimive odgovore bomo dopolnjevali v tem prispevku.

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

• Ne prezri
Morda ni najbolj ustrezen forum za takšno vprašanje, ampak za to spodbudil me je ta članek...
Odgovori
0
Ogledi
109
  • Članek Članek
Ko gre za digitalne veščine članic EU, je Slovenija, kot navaja Eurostat, pod povprečjem...
Odgovori
0
Ogledi
20
Trenutno sem z razredništvom v 42. plačilnem razredu in z nazivom svetovalka. Prosim vas, če mi...
Odgovori
1
Ogledi
116
  • Članek Članek
"Videl sem, da so v tujini svetlobna leta pred Slovenijo in njenim poučevanjem matematike, ki je...
Odgovori
0
Ogledi
68
  • Članek Članek
Učenci in dijaki nekaterih šol bodo morali udeležbo na številnih šolskih tekmovanjih plačati...
Odgovori
0
Ogledi
84
Pozdravljeni! Po novem pravilniku je triletno vodenje strokovnega aktiva točkovano s 3 T. Ali...
Odgovori
7
Ogledi
598
  • Članek Članek
V šolskem letu 2023/24 je bilo glede na prejšnje šolsko leto osnovnošolskih učiteljev za 1,2...
Odgovori
0
Ogledi
140

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Nazaj
Na vrhu