Zakaj lastna forumska platforma in ne zgolj družbena omrežja?

Trenutno berete:
Zakaj lastna forumska platforma in ne zgolj družbena omrežja?

Kako bi ocenili forumsko platformo, ki jo uporablja Forum Mladi učitelj?

 • Odlično

  Glasovi: 4 80,0%
 • Prav dobro

  Glasovi: 1 20,0%
 • Dobro

  Glasovi: 0 0,0%
 • Zadovoljivo

  Glasovi: 0 0,0%
 • Nezadovoljivo

  Glasovi: 0 0,0%

 • Skupaj glasov
  5

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.396
Že nekaj časa je zelo popularno ustvarjanje raznih skupin na družbenih omrežjih, ki delujejo (oz. bi vsaj želela) na principu foruma (objavljanje tematskih prispevkov, ožja interesna skupina uporabnikov ipd.).

Seveda uporabljamo tudi druge spletne platforme in forumske prispevke na njih avtomatično objavljamo, vendar vztrajamo pri forumski platformi in je ne mislimo opustiti, saj ima kar nekaj prednosti.
Vsekakor je veliko več svobode pri uporabi platforme in nadzora nad vsebino, kot če bi objavljali samo na družbenih omrežjih, kar je zlasti pomembno pri omejevanju neprimernih komentarjev in sovražnega govora.

Besedila so lahko daljša in bolje razdelana, oblikovanje izvirnejše, statistika obiska bolj zanesljiva in objave ne izginejo z osebnega zidu, ker so tako odločili algoritmi družbenega omrežja. Hkrati so forumi še vedno najbolj prijazni do iskalnih robotkov in močno vplivajo na uvrstitev iskalnega zadetka.

Tudi naloženo gradivo je lažje dostopno, vsekakor pa veliko bolj pregledno urejeno.

Z velikim številom registriranih uporabnikov tako ustvarjamo določeno interesno spletno skupino.

Z najnovejšo forumsko programsko opremo vam počasi približujemo tudi občutek družbenega omrežja. Že sedaj lahko komunicirate z uporabniki preko zasebnih sporočil. Razmišljamo, da bi omogočili tudi objavo profilnih prispevkov na profilni strani uporabnikov, kjer bo vsak uporabnik lahko posodabljal svoj t.i. status, kot vam je to že znano iz družabnih omrežij, če jih seveda uporabljate.

Vsak uporabnik ima svojo profilno stran, v uporabniških nastavitvah pa lahko ureja svojo profilno sliko, zasebnost, kontaktne informacije in mnogo več.

Dejstvo je, da so družbena omrežja popularna in privlačna za komunikacijo, ampak s forumsko platformo lažje ohranjamo spletno vsebino še dolgo po objavi in vzdržujemo preglednost, kar nam je bistvenega pomena, s kvalitetni prispevki in gradivom, ki ga soustvarjate vsi uporabniki, pa pripomoremo h kredibilnosti foruma.

Seveda pa ima vsaka spletna platforma svoje prednosti in slabosti, svoj zakaj in zato.

Upamo, da bo naš pristop uporaben tudi za vas!
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

 • Članek
V osnovnih in srednjih šolah še vedno poteka pouk po t. i. modelu B, ki je bil uveden zaradi...
Odgovori
0
Ogledi
127

Zadnji prispevki

Na vrhu