Pozdravljeni!Odg: zadnje spremembe v zakonodaji
Saj preverjam, samo če želim vedet za kaj gre, moram it vsako objavo iskat v uradni list, kar pa je grozno zamudno. Zato sem mislila, če je še kdo, ki se poglablja v te zadeve in mogoče ve, kaj se je še bistvenega spremenilo v zadnjem času. Vendar očitno ni nikogar. Hvala.
Lp
Čisto zmedena glede zakonov, zato prosim za pomoč.
Na spletni strani Uradnega lista RS sem zasledila razglasitev "Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (ZOsn-H)". Sprejel ga je državni zbor leta 2011.
Tukaj je navedeno (29. člen te spremembe):
»Ob koncu 3., 6., 8. in 9. razreda se znanje učencev preverja z nacionalnim preverjanjem znanja, s katerim se preverjajo standardi znanja, določeni z učnim načrtom (v nadaljevanju: nacionalno preverjanje znanja).
Nacionalno preverjanje znanja je ob koncu 3., 6. in 8. razreda za vse učence obvezno.
Nacionalno preverjanje znanja je ob koncu 9. razreda za učence prostovoljno.
Ob koncu 3. razreda osnovna šola po predpisanem postopku izvede nacionalno preverjanje znanja iz slovenščine ali italijanščine oziroma madžarščine na narodno mešanih območjih in matematike.
Ob koncu 6. razreda osnovna šola po predpisanem postopku izvede nacionalno preverjanje znanja iz slovenščine ali italijanščine oziroma madžarščine na narodno mešanih območjih, matematike in prvega tujega jezika.
Ob koncu 8. razreda osnovna šola po predpisanem postopku izvede nacionalno preverjanje znanja iz slovenščine ali italijanščine oziroma madžarščine na narodno mešanih območjih, matematike in predmeta, ki ga določi minister.
IN TAKO DALJE...."
Potem še čisto spodaj piše, da se ta določba 29. člena tega zakona (oz. te spremembe) začne uporabljati s 1. septembrom 2013.
Moja dozdajšnja informacija je, da je NPZ od 1.9.2013 obvezno za učence 6. in 9. razreda, zdaj pa me je vse skupaj zmedlo.
Mogoče je vprašanje butasto, mogoče sem kaj spregledala, se opravičujem...
Preverite to gradivo: http://forum.mladiucitelj.si/gradivo/zakon-o-osnovni-soli-zosn.83/Tudi mene tole zanima.. in če mi zna kdo povedat (napisat) ZADNJE novosti v Zakonu o OŠ.
hvalaa
Za odgovor se prijavite ali registrirajte.
Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.
Uporabljamo nujne piškotke za delovanje tega spletnega mesta in neobvezne piškotke za izboljšanje vaše izkušnje.
Oglejte si dodatne informacije in prilagodite svoje nastavitve