Se strinjam z zgoraj navedenimi mnenji. Zelo prijazna!
1. Kdaj se izdajo uredbe z zakonsko močjo?
Tega vprašanja sprva nisem razumela in sem govorila o zakonodaji nasploh. Potem me je pripeljala s podvprašanji do odgovora, da predsednik RS, ko se DZ ne more sestati. Povedala sem še, da se to zgodi v izrednem ali vojnem stanju, da mora predsednik dati uredbe v potrditev DZ, ko se ta lahko sestane. Zanimalo me je, katere so pravice, ki se ne smejo nikoli razveljaviti.
2. Pravni temelji v EU (primarna, sekundarna in terciarna). Pri vsaki sem povedala, kaj to pomeni, kateri so ti viri. Pri terciarni je bila dovolj omemba sodne prakse.
3. KOP - Ločitev otroka od staršev.
V primeru, da je to koristno za otroka (načelo največje koristi, ki je glavno vodilo KOP). Dodala sem, da mora vzgoja tudi po tem, ko otroka ločijo od staršev (npr. v posvojitev) čim bolj potekati v skladu s kulturnimi vrednotami otroka. Vprašala me je še o otrocih beguncih v KOP.
Zanimalo jo je še moje mnenje o trenutnem stanju v zvezi z odvzemom otrok starim staršem s strani CSD v Slovenj Gradcu.
Verjetno se zdi zelo obširno. Ko si notri, gre hitro čas in vse poteka v obliki pogovora.
Srečno!