SIO Vsi smo delček istega sveta – globalno učenje

Trenutno berete:
SIO Vsi smo delček istega sveta – globalno učenje

Društvo Humanitas je pripravilo novo ponudbo delavnic globalnega učenja za šolsko leto 2016/2017. Ponujajo 15 modulov za učence in dijake ter seminarje za učitelje. Izkušnje šol s prejšnjimi delavnicami so dobre.

Teme so aktualne. Dijakom pomagajo pri razumevanju sodobnih družbenih procesov in pojavov v svetu. Dijakom dajejo globalen pogled na družbeno problematiko.” – SŠ za oblikovanje, Maribor. „Teme bi morale biti vključene v učni načrt, saj ne moremo prepuščati naključju informiranja prebivalcev, predvsem mladih.” – OŠ Kašelj, Ljubljana

Za več informacij o delavnicah obiščite spletno stran ali pišite na [email protected]

Pripravljajo pa tudi konferenco Z globalnim učenjem do globalnih ciljev in zaključek projekta Skozi oči begunca. Dogodek bo na podoben način kot lanskoletna nacionalna konferenca globalnega učenja združil deležnike, odločevalce, izobraževalce in ostale radovedne, ki si želijo novic, izmenjave in napredka na področju globalnega učenja. Potekal bo v sredo, 19.10.2016 v Ljubljani, v knjižnici Otona Župančiča med 10.00 in 15.00 uro. Pred in po dogodku bo potekala izkustvena predstava Skozi oči begunca, ki se je bodo udeleženci udeležili v dveh ločenih skupinah (prva skupina med 8:30 in 10:30, druga skupina med 15:30 in 17:30). Med 11.00 in 12.00 uro bo potekala predstavitev dobrih praks s področja globalnega učenja, ki bodo lahko inspiracija ostalim udeležencem, šolam in odločevalcem. V tem delu želijo prostor odpreti vam, ki izvajate številne aktivnosti na šoli in/ali v lokalni skupnosti, ki prispevajo k doseganju Ciljev trajnostnega razvoja in mlade vzgajajo v odgovorne globalne državljane. Če bi želeli predstaviti svoje aktivnosti na dogodku v živo ali v obliki plakata, izpolnite obrazec na povezavi do srede, 31. 8. 2016. K predstavitvi bomo povabili pet šol, ostalim pa bomo ponudili možnost predstavitve v obliki plakatov, ki bodo razstavljeni v dvorani, kjer bo potekal dogodek.

Za kakršna koli vprašanja pišite na [email protected]

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Od ponedeljka dalje se bodo učenci in dijaki morali pod strokovnim nadzorom trikrat tedensko...
Odgovori
0
Ogledi
349
  • Članek
Na Arnesu so posodobili videokonferenčni sistem Arnes VID, ki vam omogoča hitro organizacijo...
Odgovori
0
Ogledi
105
  • Članek
Glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije Branimir Štrukelj...
Odgovori
0
Ogledi
211

Zadnji prispevki

Na vrhu