Vprašanja s področja OŠ

Trenutno berete:
Vprašanja s področja OŠ

Prispevki
76
Naziv
profesorica angleščine in slovenščine
Zavod
OŠ Šturje Ajdovščina
Področje
  1. Osnovna šola
  2. Gimnazija
Spet jaz. Označila sem si še nekaj reči, ki jih ne razumem popolnoma. Če ima kdo kakšno idejo, se priporočam. :)

1) • pozna možnost organiziranega dela z učenci z namenom, da se jim zagotovi varnost ali nemoten pouk.
50. člen (obiskovanje pouka) Učenec ima pravico obiskovati pouk oziroma se udeleževati drugih dejavnosti, ki jih organizira šola. Učencu šola lahko občasno zagotovi doseganje ciljev izobraževanja tudi v drugih oblikah organiziranega dela z učenci z namenom, da se učencem zagotovi varnost ali nemoten pouk.

Kakšne nevarnosti tu grozijo učencem? Ne predstavljam si čisto, v kakšnih primerih in kako (v kakšnih oblikah) šola organizira pouk. Kakšni so morebitni razlogi za to?

2) • zna razložiti, kako učenci sodelujejo pri načrtovanju preverjanja in ocenjevanja znanja.
62. člen (obveščenost o oceni) Učitelj omogoči učencu sodelovanje pri načrtovanju preverjanja in ocenjevanja znanja. (datumi, oblike?) Učenec mora biti seznanjen z oceno.

Kako učenci sodelujejo? Je mišljeno to, da se z učiteljem dogovarjajo npr. kdaj bi pisali test?

3) Uporaba obrazcev • utemelji, zakaj je uporaba obrazcev, ki jih predpiše minister, možna le vzgojno-izobraževalnim zavodom, ki izvajajo program osnovne šole.
20. člen (uporaba obrazcev) Obrazce, ki jih predpiše minister, lahko uporabljajo samo vzgojno-izobraževalni zavodi, ki so na ministrstvu, pristojnem za izobraževanje, vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov osnovnošolskega izobraževanja.

Kako naj to utemeljim? :) Našla sem člen, ki to določa, utemeljiti pa ne bi znala.


Hvala za pomoč.
 
Prispevki
5
Področje
  1. Osnovna šola
Živjo!

Prvega vprašanja tudi sama ne razumem. Pod drugo bi odgovorila, da so to predlogi za vprašanja, tipi nalog, mnenje o ustni oceni, predlogi za težja vprašanja, predlog za pridobitev ocene - izdelek.
Na tretje vprašanje bi odgovorila tako: Ker 20. člen Pravilnika pravi, da obrazce, ki jih predpiše minister, lahko uporabljajo samo vzg-izob zavodi, ki so na pristojnem ministrstvu vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov OŠ izobraževanja. Ne bi nič utemeljevala, ampak bi le navedla, kaj pravi člen.


Lp
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu