Strokovna pomoč Vezaj ali pomišljaj

Trenutno berete:
Strokovna pomoč Vezaj ali pomišljaj

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
18
Pozdravljeni,
ali bi mi lahko razložili ali pišemo na primer Pitagorov izrek - dokaz z vezajem ali pomišljajem ter ali je v tem primeru stično ali nestično?
Hvala

*opomba: na temo bo odgovorila @Tanja Tomšič_RUTIL (sodelavka za strokovno pomoč pri slovenščini)

Prispevki
115
Naziv
profesorica
Zavod
Gimnazija Kranj
Področje
  1. Gimnazija
Pozdravljeni.

Za zapis citiram: "... na primer Pitagorov izrek - dokaz ..." pišemo z enodelnim nestičnim pomišljajem, ker s tem namesto vejice ločujemo besedo ali misel (namesto njega lahko uporabimo nestični vezaj).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

• Članek
17. in 18. aprila 2023 je v kongresnem centru Thermana Laško potekala že 7. konferenca...
Odgovori
0
Ogledi
60
Pozdravljeni. Na forumu sem zasledila, da sprašujejo tudi ali lahko država vzame kredit in kdo...
Odgovori
1
Ogledi
406
  • Članek
Velikokrat ljudje mislijo, da je disleksija le obračanje črk in številk, vendar je več kot to...
Odgovori
0
Ogledi
96
  • Članek
V sredo, 15. marca 2023, je EducationUSA center izvedel spletni dogodek. Povabil je Larisso...
Odgovori
0
Ogledi
113
Živjo vsem. Zanima me ali je kakšna razlika v znanju vseh sklopov, če se prijaviš kot Pomočnik...
Odgovori
0
Ogledi
251
  • Članek
Evropski center Wergeland (The European Wergeland Centre) je pripravil spletni seminar The role...
Odgovori
0
Ogledi
105
  • Članek
Vsi dijaki in študenti, ki se v naslednjem študijskem letu odpravljate na študij ali izmenjavo v...
Odgovori
0
Ogledi
98

Zadnji prispevki

Na vrhu