Veste koliko dopusta vam pripada za strokovni izpit?

Prispevki
9
Zdravo, pri nas pa so se zapičili v besedo pripravnik; sem zaposlena prvo leto za določen čas in nisem pripravnica in mi zato ne pripada. Dali mi bojo 3 dni. Imajo prav?
 
Prispevki
5
Naziv
dipl. vzg. pred.otr.
Zavod
Vrtec Dravograd
Področje
Vrtec
Meni ga sploh ne bodo dali...sem sicer zaposlena in mi popravem pripada od 5 do 7 dni dopusta ker bom delala strokovnega za dipl. vzgojiteljico. In tudi nobeni delavki do sedaj ni dala ravnateljica niti dneva dopusta za pripravo na strokovnega...:S
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.106
Naziv
profesor
Zdravo, pri nas pa so se zapičili v besedo pripravnik; sem zaposlena prvo leto za določen čas in nisem pripravnica in mi zato ne pripada. Dali mi bojo 3 dni. Imajo prav?
Po mojem mnenju v bistvu imajo. Prilagam nekaj členov iz Pravilnika o strokovnem izpitu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja:

3. člen
(kandidati za strokovni izpit)


Strokovni izpit v skladu s tem pravilnikom lahko opravljajo pripravniki, ki opravljajo pripravništvo na področju vzgoje in izobraževanja (v nadaljnjem besedilu: pripravniki), in drugi strokovni delavci, ki v vrtcu oziroma šoli opravljajo vzgojno-izobraževalno delo (v nadaljnjem besedilu: drugi strokovni delavci).

4. člen
(pripravniki)


Pripravnik je strokovni delavec, ki izpolnjuje pogoje za pripravnika v skladu s pravilnikom, ki ureja pripravništvo strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju.

5. člen
(drugi strokovni delavci)


Drug strokovni delavec je vzgojitelj, pomočnik vzgojitelja, učitelj, svetovalni delavec, knjižničar, predavatelj višje strokovne šole, organizator zdravstveno-higienskega režima, organizator prehrane, organizator šolske prehrane, organizator izvajanja izobraževanja odraslih, korepetitor, organizator obveznih izbirnih vsebin, organizator praktičnega pouka, inštruktor, laborant oziroma drug strokovni delavec, ki sodeluje pri izvajanju strokovnih nalog, potrebnih za nemoteno delovanje vrtca oziroma šole, ki ne opravlja pripravništva na področju vzgoje in izobraževanja, je pa v vrtcu oziroma šoli opravljal vzgojno-izobraževalno delo najmanj 6 mesecev in izpolnjuje druge pogoje v skladu s tem pravilnikom.

Strokovni izpit v skladu s tem pravilnikom lahko opravlja tudi, kdor je opravljal pripravništvo v socialno-varstvenem zavodu oziroma je v socialno-varstvenem zavodu opravljal vzgojno-izobraževalno delo najmanj toliko časa, kolikor traja pripravništvo v skladu s pravilnikom, ki ureja pripravništvo na področju vzgoje in izobraževanja, in izpolnjuje z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje o izobrazbi.
V tem primeru spadate pod "drugi strokovni delavci", saj v resnici niste pripravnik. Ste pa prvi primer, za katerega sem to slišal.
 
Prispevki
17
Naziv
Prof. RP
Področje
Osnovna šola
Živjo,

moj primer: strokovni izpit sem imela takoj po zimskih počitnicah (2 dni nazaj), študijskega dopusta pa pred počitnicami nisem koristila (ker mi je bilo rečeno, da ga ne bom dobila, ker so me zaposlili za delovno mesto, kjer bi ga itak že mogla imeti). Razmišljala sem, da bi vprašala, če je možno, da bi mi študijski dopust šteli vsaj med počitnicami (za katere smo drugače prispevali letni dopust) - tako bi mi letni dopust ostal za poletje. Kaj pravite?
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.106
Naziv
profesor
Razmišljala sem, da bi vprašala, če je možno, da bi mi študijski dopust šteli vsaj med počitnicami (za katere smo drugače prispevali letni dopust) - tako bi mi letni dopust ostal za poletje. Kaj pravite?
Lahko vprašate, ampak dvomim, da vam bodo za nazaj odobrili, če vam že prej niso.

ker so me zaposlili za delovno mesto, kjer bi ga itak že mogla imeti).
Gledano iz človeške plati: če je v interesu zavoda, da opravite strokovni izpit in vas tako lahko dalje brez težav zaposlijo, potem mislim, da ni potrebe po tem, da vam dopusta ne dajo.
 
Prispevki
17
Naziv
Prof. RP
Področje
Osnovna šola
O tem ali bi mi dopust dali že prej ali ne bi lahko debatirali, ja :) Njihova direktiva je pač bila (povzeto z mojimi besedami): vzamemo te, ker te potrebujemo, zdaj pa kakor veš čim prej naredi izpit in ne pričakuj, da ti bomo v šoli iskali nadomeščanje :) Za nadaljnje podaljšanje pa brez izpita itak ne bi imela več kaj pričakovati ...
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.106
Naziv
profesor
Ja, tudi tak način (žal) obstaja. Včasih je pač potrebno malo stisnit zadnjo plat, ker zaenkrat niste v položaju, kjer bi si lahko iskali veliko pravic. No, lahko si jih, ampak potem podaljšanje zaposlitve ne pričakujte. Vsaj tako se večino dela, koliko je meni znano.

Kakorkoli, vprašate lahko, pričakujte malo, glavno je, da imate v rokah strokovni izpit s katerim se lahko prijavljate na prosta delovna mesta z vsemi pogoji. Mimogrede, čestitam za opravljen izpit!
 
Prispevki
17
Naziv
Prof. RP
Področje
Osnovna šola
Ok, bom poskusila srečo. Pričakujem pa itak že dolgo ne veliko :D Sem mislila samo, če je komu podoben primer koriščenja štud. dopusta že znan.
Hvala za čestitke, mi je res odleglo, da mi je uspelo ;)
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.106
Naziv
profesor
Sem mislila samo, če je komu podoben primer koriščenja štud. dopusta že znan.
Upam, da se javi še kdo s svojimi izkušnjami pri pridobivanu dopusta za strokovni izpit.

Jaz sem dobil zgolj 2 dni, pa še to s težavo in raznimi pritiski s strani vodstva. To je bilo še v tistih skrajno neprijetnih časih. So pa tudi takšne zadeve izvrstne izkušnje za naprej. Pa čeprav so neprijetne.
 
Prispevki
74
Meni so kot pripravnici odobrili samo 1 dan študijskega dopusta, sem pa dala svoje 3 dni dopusta za učenje. Na srečo še je mezmes vikend da sem doma 5 dni skupaj.
 
Prispevki
10
Naziv
prof. razrednega pouk
Področje
Osnovna šola
Pozdravljeni!

Tudi meni ravnatelj ne želi dati 7 dni študijskega dopusta, ki mi pripada. In bi jih res nujno rabila. V prejšnjih zapisih sem zasledila, da je potrebna pisna prošnja, ki se naslovi na ravnatelja. Ali obstaja kakšen obrazec ali je dovolj, če pošljem prošnjo v obliki emaila? Prosim za hiter odgovor in hvala za vaš čas.

lep dan
 
Prispevki
7
Naziv
Vzgojiteljica predšolskih otrok
Zavod
Vrtec
Področje
Vrtec
Če nisi pripravnik, ti res pripada samo 1 dan študijskega dopusta in to na dan opravljanja strokovnega izpita.
 
Prispevki
45
Področje
Osnovna šola, Šola za otroke s posebnimi potrebami, Poklicne in strokovne šole, Gimnazija
Saj v tem je problem ja. Ker tale Prva zaposlitev nikjer ne omenja pripravništva. Vedno samo projekt prva zaposlitev, zaposleni smo na delovnem mestu in nismo pripravniki ampak učitelji začetniki. In tudi sama ne vem, če se sploh lahko uradno sklicujem na to, da ''pripravnikom'' pripada 7 dni.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu