Eurydice Slovenija Valorizacijska konferenca Mednarodni izobraževalni projekti za razvoj

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Valorizacijska konferenca Mednarodni izobraževalni projekti za razvoj

CMEPIUS bo 19. oktobra na Brdu pri Kranju v okviru ELR 2015 izvedel letno valorizacijsko konferenco, ki bo tokrat posvečena mednarodnim izobraževalnim projektom, ki jih izvajajo slovenske izobraževalne institucije z državami v razvoju. Številne slovenske organizacije, ki sicer sodelujejo v evropskih programih izobraževanja in usposabljanja, so aktivne tudi v paleti projektov, ki jih izvajajo z državami izven evropskega prostora.

Namen konference z naslovom Mednarodni izobraževalni projekti za razvoj je osvetliti, kako naše šole, nevladne organizacije, univerze in drugi, sodelujejo na različne načine z institucijami držav v razvoju po celem svetu, kakšne rezultate prinašajo tovrstni projekti in kakšen učinek imajo na posameznika, na organizacije, na okolje in širše. Poleg izmenjave praks, znanja in izkušenj, želijo, da tovrstno sodelovanje predstavijo tudi tistim, ki vanj še niso vstopili.

Osrednji gost konference bo misijonar Pedro Opeka, ki bo udeležencem predstavil zgodbo o zmagoslavju človečnosti – zgodbo o Akamasoi, humanitarni organizaciji, ki jo je leta 1989 ustanovil na Madagaskarju. O tem, kako pomemben je prispevek izobraževalnih institucij k razvoju, pa bo v uvodnem nagovoru spregovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič.


Vljudno vas prosijo, da se na konferenco prijavite prek spletne prijave. Prijave bodo odprte do zapolnitve prostih mest.

Prisrčno vabljeni k udeležbi!

Vir: CMEPIUS, 9. 9. 2015- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu